Subota, 26 Rujan 2015 21:01

Darmopil pogotkom presudio Međimurju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 7. kolo -

SLAVONIJA – MEĐIMURJE 1:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Kurtović (Osijek). Pomoćnici Marušić i Kurbaša.

STRIJELAC: 1:0 – Darmopil (45) 

SLAVONIJA: Vasić, Jan Neruda, P. Tomić, Josip Neruda (od 62. Grbeš) Jurić, Darmopil, Včelik, Žiška (od 80. Pavelić), Ivanović (od 69. Karačić), Jakešević, Podobnik. Trener Marijan Bakula.

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Župan (od 73. Karlovčec), Branilović, Petrović, N. Šafarić, Hranilović, Kolarić, Vuk, Kokot, Dodlek, Vinković (od 72. Ujlaki). Trener Mario Kovačević.

IGRAČ UTAKMICE: Petar Tomić.

Prvo poluvrijeme je proteklo u velikoj premoći i inicijativi igrača Slavonije koji su stvorili 3 prave prilike za pogodak od kojih je najbolja bila u 24. minuti. Jakešević je odlično centrirao s lijeve strane, a Včelik je svega pet metara glavom loptu poslao pored lijeve stative Međimurja. Gosti su igrali podređenu ulogu i samo su jednom uputili šut na vrata Vasića, koji je vratar domaćih bez poteškoća obranio. U dva navrata gosti su otvorili dobru kontru, no oba puta Tomić je bio zadnji igrač i spriječio najgore za domaće igrače. Kada se već mislio da Slavonija neće uspjeti realizirati svoju inicijativu došla je nagrada. U 45. minuti napad je počeo Ivanović. Na lijevoj strani uposlio je Jakeševića, a ovaj je uputio u kazneni prostor Međimurja prizeman centaršut. Loptu je varkom propustio Jurić i ona je došla do Darmopila na oko 5 metara od vratara Šafarića. Darmopil je vrlo precizno pogodio lijevi donji kut i Slavonija je povela 1:0. U drugom poluvremenu gosti preuzimaju inicijativu i uglavnom se igra na polovini Slavonije, koja koristi kontra napade kako bi povećala rezultat. Slavonija se uspješno branila a u zadnjih desetak minuta dvije prave prilike za povećanje rezultata nisu iskoristili Včelik i Jurić. Gosti su imali najbolju priliku za izjednačenje u 60. minuti, ali Tomić je bio pribran i izbacio loptu pored stative kada je putovala prema praznom golu. Pobjeda Slavonije je zaslužena i možda je trebala biti izražena većim rezultatom no i ovako ispunjen je cilj. Nakon dosta dugo vremena u Požegi je viđeno vrlo kvalitetno suđenje, a prezentirao ga je sudac Kurtović.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić