Nedjelja, 30 Kolovoz 2015 12:17

Žuljević prekrasnim udarcem riješio pitanje pobjednika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 2. KOLO -

 SLAVIJA – PODRAVINA 1:0

 PLETERNICA– Stadion Stjepan Zdenko Šivo. Gledatelja 150. Sudac Petrović (Čazma)

 STRIJELAC: 1:0 Žuljević (34)

 SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević (86.Solić), V.Ančurovski, Šubara, M.Peharda (66.Marčinković), I.Peharda, Abramović, Jakovljević (76.Mikić). Trener: Dalibor Bognar.

 PODRAVINA: Sudec, S.Vađunec, N.Valjak, Klekar, Fajt, Sakač, M.Valjak, Manojlović, I.Vagjunec (32. Labaš, 72.Prebegović), Pomper (54.Belovari), Malec. Trener: Slobodan Sudec.

 Igrač utakmice: Tomislav Žuljević (Slavija)

 Žuti kartoni: Šubara, Majstorović, Žuljević, Nikolaš (Slavija), M.Valjak, N.Valjak, S.Vađunec (Podravina)

 Pleterničani očigledno i ove godine kopiraju prošlogodišnji recept u domaćim utakmicama. Sigurnom i uvjerljivom igrom osvajaju domaće bodove, a protivnicima ne dopuštaju postići niti pogodak pred svojim navijačima. Identičnim rezultatom kao i u prvom kolu porazili su solidnu momčad Podravine koja je većinu svoje pažnje posvetila obrani svoga gola što im je gotovo i uspjelo jer od mnogih stvorenih prigoda tek jedna je bila realizirana. Nakon što su propustili nekoliko zaista dobrih prigoda (Jakovljević, M.Peharda, Žuljević) odličnu napadačku partiju u prvom poluvremenu okrunili su predivnom akcijom i pogotkom. Rastrčani Vinko Ančurovski majstorskom fintom se riješio dva protivnička igrača te proslijedio loptu Šubari koji ju je leđima okrenut vratima zaustavio za natrčalog Žuljevića koji s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogađa gornji lijevi kut Sudeca. Poletio je vratar gostiju zrakom no uspio je tek uljepšati zaista impresivan pogodak. Bilo je prigoda za povećanje vodstva (Abramović vratnica) no do kraja utakmice mreže su mirovale. Malo strepnje kod domaćih bilo je pred sam kraj susreta, ali unatoč svojoj mladosti Slavijaši su pokazali i zrelost te znalački sačuvali rezultat i mirno priveli uatkmicu kraju. Mladi junior Mikić mogao se proslaviti i dotući protivnika u zadnjim trenucima susreta no propustio je dvije odlične prigode, ali radi toga nitko nije bio previše kritičan niti zabrinut jer je najbitnije da su svi bodovi u prva dva domaća kola ostali u Pleternici za ugodan boravak u gornjem domu ljestvice.

Tekst: P. Čuljak Foto: Alen Protić