Petak, 26 Lipanj 2015 09:45

Prikupljali sredstva za obitelji poginulih policajaca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

MEMORIJALNI TURNIR U SPOMEN NA POGINULE PRIPADNIKE SPECIJALNE POLICIJE -

 POŽEGA - Pod pokroviteljstvom grada Požega održan je 5. Memorijalni turnir u malom nogometu u spomen na poginule pripadnike Specijalne policije „Trenk“ Požega. Turnir se odigrao na sportskim terenima Restorana Sara Babin Vir, a sav prihod i donacije bile su namijenjene obiteljima poginulih pripadnika Specijalne policije. Petu godinu osiguravaju se sredstva za pomoć obiteljima poginulih policajaca, osim prošle godine kada su sredstva bila usmjerena za poplavljene na području Pleternice. Na turniru su sudjelovale 3 ženske malonogometne ekipe i 16 muških malonogometnih ekipa s područja Požeštine i gosti iz Županje.

 - Čestitam svima Dan državnosti ispred Grada Požege. Ovaj turnir već petu godinu na plemenit način skrbi o hrvatskim policajcima koji su u problemima i teško se mogu nositi s ostavštinom iz prošlosti, kada su uspješno rješavali zadaće koje su imali za vrijeme Domovinskog rata. Grad Požega pomogao je i pomagat će svaku akciju koja je orijentirana prema hrvatskim braniteljima i pomoći njihovim obiteljima i djeci - poručio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na otvaranju turnira.

 Turnir je proglasio otvorenim požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je i ispucao prvu loptu prema golmanu ženske ekipe, jer su se u prvoj utakmici sastale dvije ženska malonogometne ekipe. - Već pet godina okupljate se ovdje kako bi održali tradiciju i očuvali spomen na Domovinski rat, koji smo zajedno poveli i prije 23 godine pokrenuli stvaranje domovine Hrvatske. Ono najvrednije što su branitelji mogli dati, je da su dali sebe, ugradili u temelje ove moderne hrvatske države. Drago mi je da vidim i ovu mladost koja živi slobodno u demokraciji i nakon 25 godina slobode možemo slaviti ono što smo pokrenuli prije 25 godina. Važno je živjeti u ratu, ali i poslije rata jer ako smo zajedno možemo jedni drugima pomoći – rekao je župan Tomašević.

Tekst/foto: Vladimir Protić