Nedjelja, 07 Lipanj 2015 11:13

Odlično drugo poluvrijeme Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok - 30. kolo -

 SLAVONIJA – VIŠNJEVAC    6:3

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Sabljić (Stare Plavnice), pomoćnici Tomić i Višić.

STRIJELCI: 0:1 – Repinc (18), 1:1 – Martinović (49.-11m), 2:1 – Tomić (53), 3:1 – Pavelić (60), 4:1 – Liović (64.a.g.), 5:1 – Podobnik (70), 5:2 – Arežina (84), 5:3 – Repinc (90), 6:3 – Ivanović (90).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 74. Marić), Tomić, Podobnik, Darmopil (od 55. Grgić), Včelik (od 46. Grbeš), Žiška, Martinović, Ivanović, Jakešević, Zlomislić. Trener Marijan Bakula.

VIŠNJEVAC: F. Jakovljević, Vlašić, Liović, Andabak (od 46. Stojanović), Vrbić (od 69. Lončar), I. Jakovljević, Marić (od 78. Mihaljev), Repinc, Žitnjak, Arežina, Dankić. Trener nema.

IGRAČ UTAKMICE: Petar Tomić.

Utakmica Slavonije i Višnjevca je odigrana po veoma vrućem vremenu, a obje momčadi zaslužuju čestitke za prikazan nogomet. Gosti su bili učinkovitiji u prvom poluvremenu  iako su igrači Slavonije imali više od igre Višnjevac je bio vrlo opasan u kontra napadima. U 18. minuti Višnjevac je poveo 1:0 iz situacije koja je bila vrlo dvojbena jer se stekao dojam da je Repinc bio u nedozvoljenom položaju, no lopta se našla u mreži Slavonije. Vrlo brzo nova 100% šansa Višnjevca preko Vrbića, koji je skoro 40 metara išao sam prema golu Slavonije i kada se očekivao pogodak poslao je loptu pored desne stative. Slavonija je imala samo jednu čistu priliku u 44. minuti no Darmopil je s desetak metara poslao loptu preko grede. U drugom poluvremenu IMG 9355golijada Slavonije. U 47. minuti igranje rukom jednog igrača Višnjevca u kaznenom prostoru na intervenciju Višića, Sabljić dosuđuje jedanaesterac za Slavoniju. Martinović je bio uspješan realizator i izjednačio je rezultat. Od tog trenutka na terenu je samo jedna momčad, a to je Slavonija. Slavonija je došla u vodstvo u 53. minuti. Tomić je s Pavelićem izmijenio dupli pas u kaznenom prostoru Višnjevca i s 15 metara pogodio desnu stranu nemoćnog F. Jakovljevića. Slavonija stvara puno prilika, ali ih ne realizira, no ipak u 60. minuti povećanje rezultata. Podobnik je u kazneni prostor Višnjevca izbacio Pavelića, koji je spretno primio loptu i odmah je šutirao prema golu gostiju. Ni ovoga puta F. Jakovljević nije mogao učiniti ništa da spriječi njen ulazak u mrežu. Pet minuta poslije Jakešević je centrirao loptu u kazneni prostru Višnjevca. Na loptu su pošli Liović i vratar F. Jakovljević. Liović nespretno zahvaća loptu glavom i šalje je u vlastitu mrežu. Gosti su u šoku i Slavonija igra vrlo učinkovito. U 70. minuti kornera s desne strane, na prvoj stativi najviši u skoku je bio Podobnik i glavom šalje loptu iz leđa gostujućeg vratara za 5:1. Nakon visokog vodstva domaći igrači se malo opuštaju, a u 84. minuti nakon ofsajd zamke obrambenih igrača Slavonije pomoćni sudac Tomić loše procjenjuje i dozvoljava Arežini da se upiše u strijelce. U Sudačkoj nadoknadi još dva pogotka, po jedan sa svake strane. Prvo je  Repinc izbio sam pred Vasića i njegov šut Vasić odbija, no lopta se ponovno odbija do Repinca, koji postiže treći pogodak za Višnjevac. Prvi napad poslije početnog udarca Slavonija je realizirala i povećala rezultat. Lopta je došla do Ivanovića na oko 16 metara, koji je gađao lijevi kut Jakovljevića i mreža gostiju se zatresla po šesti puta. Dobra i sadržajna utakmica zadovoljila je oko 150 gledatelja na igralištu kraj Orljave, koji su pljeskom ispratili igrače Slavonije u svlačionicu.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić