Četvrtak, 04 Lipanj 2015 11:45

Pehar uručen igračima Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

FINALNA UTAKMICA ŽUPANIJSKOG KUPA SENIORA POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE -

 SLAVONIJA - JAKŠIĆ 3:1

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 400. Sudac Jakovljević (Pleternica).

 STRIJELCI: 1:0 – Martinović (29), 1:1 – T. Filipović (41), 2:1 – Martinović (44.-11m), 3:1 - Jakešević (65).

 SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić (od 53. Jakešević), Lujić, Tomić, Josip Neruda (od 65. Ivanović), Podobnik (od 67. Romštajn), Žiška, Martinović (od 47. Marić), Grbeš, Kalić, Zlomislić (od 56. Grgić). Trener Marijan Bakula.

 JAKŠIĆ: Bognar, Sračić (od 80, Dorić), Palameta, M. Kovačević, Rezo (od 69. Marić), D. Kovačević, Subotić, Marijanović, Pelan (od 63. B. Filipović), T. Filipović. Trener Dino Gurdon.

 Nakon visoke pobjede u prvoj finalnoj utakmici nogometnog kupa Požeško slavonske županije u Jakšiću od 7:1 nogometaši Slavonije imali su u uzvratu lakšu trening utakmicu koju su riješili u svoju korist rezultatom 3:1. Po veoma vrućem i sparnom vremenu igrači Slavonije su odigrali utakmicu praktički reda radi, jer pobjeda u prvoj utakmici već je riješila pobjednika finala kupa. Borbeni gosti su se prvih sat vremena dobro držali i velikom borbenošću dobro odolijevali napadima igrača Slavonije, koji su iskazali u prvih pola sata igre dosta nespretnosti pred golom Jakšića (Martinović, Grbeš, Žiška) i umjesto da se utakmica riješi u prvih pola sata igre, Slavonija je gostima dala motiva da se bore do zadnjeg atoma snage. U 29. minuti Martinović je uspio postići pogodak iz dobre akcije Grbeša, Pavelića i Martinovića. Martinović se našao sam na oko 16 metara malo s lijeve strane i rezantnim šutom poslao loptu u drugu stranu vratara Bognara, koji nije mogao spriječiti pogodak. Osim Slavonijinih igrača i gosti su imali svoje prilike. U tri navrata su igrači Jakšića izlazili sami pred Bošnjaka koji je svaki puta vrlo dobro reagirao i spasio svoju mrežu.

 U završnici prvog poluvremena gledatelji su vidjeli dva pogotka. Najprije je dobar kontra napad Jakšića iskoristio T. Filipović i u 41. minuti izjednačio rezultat. Činilo se da će se na odmor otići rezultatom 1:1, no u 44. minuti dobru akciju igrača Slavonije na nepropisan način u kaznenom prostoru Jakšića zaustavljen je Lujić i Jakovljević je pokazao na jedanaesterac. Martinović je bio izvođač i njegov dosta "traljav" šut Bognar nije uspio zaustaviti i Slavonija je povela 2:1. 

U poluvremenu susreta gledateljima se predstavio kompletan pogon mladih nogometaša škole nogometa grada Požege u kojem radi osam trenera, s oko 300 nogometaša, a mladi nogometaši igraju za ŠNK Slavonija i NK Požega. Ono što se vidjelo na glavnom terenu igrališta ostavilo je izvanredan utisak a za nepunih godinu dana rada škole ostvareni su izvrsni rezultati.

U drugom poluvremenu utakmice u momčadi Slavonije je izvršeno dosta promjena, a za nekoliko prilika koje nisu realizirane (Grbeš, Jakešević, Marić) uglavnom su bili krivci nogometaši Slavonije, koji su pokazali dosta nedostataka u svom razvoju kao budući nogometaši. Treći pogodak Slavonije što je bio i konačni rezultat utakmice postigao je Jakešević u 65. minuti. Slavoniji je po završetku utakmice pobjednički pehar uručio predsjednik Županijskog nogometnog saveza Požeško slavonske županije Drago Lucić, dok su medalje igračima uručili članovi izvršnog odbora ŽNS Krunoslav Prpić i Tomislav Čabraja.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić