Nedjelja, 26 Travanj 2015 11:32

Derbi začelja Slavoniji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 24. kolo -

 SLAVONIJA – ORIOLIK   3:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Kurbaša (Bizovac), pomoćnici Novaković i Grofelnik.

STRIJELCI: 1:0 – Martinović (11), 2:0 – Martinović (64), 3:0 – Pavelić (67).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Marić (od 64. Grbeš), Podobnik, Darmopil, Žiška, Martinović (od 83. Ivanović), Jakešević, (od 74. Kalić). Trener Marijan Bakula.

ORIOLIK: Herceg (od 19. Jagnjić), Vrljić, Jozić, Ćukurin (od 23. Bošnjaković), Nožinić, Markovac, Kokotović, Stepić, Milinković, Haring (od 70. Samardžija), Jurić. Trener Milan Tomljenović.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Martinović.

Slavonija je ostvarila zasluženo pobjedu u derbi utakmici začelja tablice u igri koja će se brzo zaboraviti, a pamtiti će se samo rezultat, što je na neki način i bio cilj. Gosti su prvo poluvrijeme igrali dosta podređenu ulogu, a Slavonija je napadala i stvorila je dosta prilika za pogodak, no samo jednom se zatresla mreža Oriolika. U 11. minuti Žiška je odlično probio desnu stranu i izbacio je Martinovića, koji je snažnim šutom s oko 12-13 metara malo s desne strane pogodio suprotnu stranu gola Oriolika. Nakon ranog vodstva Slavonije utakmica je mogla biti mirnija, što su igrači Slavonije trebali iskoristiti, no nisu. U 15. minuti jedna od rijetko dobrih akcija po desnoj strani, centaršut Pavelića na drugu stranu prema Martinoviću, koji je slabo zahvaća loptu iz zraka i šalje pored gola. U 17. minuti Darmopil je izbacio Martinovića u kaznenom prostoru Oriolika, koji šutira pored gola, a u duelu od jednog gostujućeg igrača Herceg je dobio udarac i uskoro je napustio igru. Nova prilika Slavonije za povećanje rezultata bila je u 25. minuti. Kod lopte je u kaznenom prostoru bio Martinović, koji je šutirao dosta slabo lijevom nogom i Jagnjić je loptu odbio u korner. Nakon odmora prvu priliku za pogodak imala je Slavonija u 48. minuti preko Podobnika, koji glavom loptu šalje preko gola s 4 metra od Jagnjića. Gledatelji se još nisu oslobodili dojma šanse Podobnika, u 49. minuti Pavelić je probio desnu stranu uputio loptu po zemlji na Marića, koji kao da je nije očekivao, a nalazio se na 3 metra od gol crte gostiju i traljavo loptu gurnuo u ruke Jagnjića. Konačno u 64. minuti Slavonija je povećala rezultat. Martinović se dokopao lopte u kaznenom prostoru Oriolika s lijeve strane, šutirao na gol gostiju. Na putu lopta zahvaća jednog igrača obrane gostiju, vara Jagnjića i završava u mreži. Tri minute poslije rezultat je bio 3:0. Martinović je poveo akciju po lijevoj strani, pretrčao jednog gostujuće igrača, pred gol je utrčao Pavelić i dosta sretno iako je bila 100% pozicija, loptu poslao u mrežu i postavio konačan rezultat.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić