Nedjelja, 26 Travanj 2015 10:34

Drugi uzastopni poraz Slavije u gostima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 24. kolo -

 BELIŠĆE – SLAVIJA 1:0

BELIŠĆE - Igralište Gradski stadion, gledatelja 350, sudac Petrović (Čazma).

STRIJELCI: 1:0 Pohižek (77)

BELIŠĆE: Petrović, M. Žaja, Mioč, Milić, K. Žaja, Pfeifer, Pohižek (87. Jurković), Karamarković (66. Skenderović), Blažević, Gašparić, Jelić (46. Ratković) Trener: Dragan Meić.

SLAVIJA: Petković, Nikolaš (85. Šubara), Jelčić, Majstorović, Žuljević, Antunović, Valentić, I. Peharda, Marčinković, Abramović (83. Tokić), Jakovljević (63. M. Peharda). Trener: Dalibor Bognar.

ŽUTI KARTON: Valentić (Slavija).

Slavija se drugo gostovanje u nizu vraća kući praznih ruku. Identičnim rezultatom kao i u Čakovcu (1:0) svladali su ih nogometaši Belišća. Veliki ulozi bili su u ovoj utakmici, Slaviji u borbi za naslov prvaka, Belišću možda zadnji vlak za pristizanje onih u vrhu i plasmana koji bi im omogućio natjecanje u 2. HNL iduće natjecateljske sezone za koju su se prijavili nadležnim tijelima. Nekoliko izglednih prigoda bilo je na svakoj strani i prava je šteta što Jakovljević nije iskoristio ponajbolje od pripremljenih, a za razliku od Pleterničana Pohižek je pred sam kraj susreta iskoristio jednu priliku te svojoj momčadi donio tri izuzetno važna boda. Tako to najčešće u nogometu biva, protivnik kazni propuštene prigode. Imao je lider prigoda i za izjednačenje no nije bilo dovoljno prisebnosti i koncentracije kod igrača u vrhu napada. Susret je igran u petak zbog vjenčanja igrača Slavije Alena Jelčića pa će Slavijaši osluškivati subotnji razvoj situacije u Čakovcu gdje se susreću najbliži pratitelji Međimurje i Mladost iz Ždralova u međusobnom ogledu.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)