Srijeda, 08 Travanj 2015 23:30

Požega borbenom igrom izgubila od kvalitetnije ekipe

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOŠARKA MUŠKI: A1 KVALIFIKACIJE 2015 -

 POŽEGA – HERMES ANALITICA  88:101
(17:27, 17:25, 26:27, 28:22)

POŽEGA – Sportska dvorana Grabrik. Gledatelja 300. Suci: Peić (Zagreb), Holjevac i Katić (oba Slav. Brod).

POŽEGA: Gorjanac, Kojanović, Rich 7, Rimac 11, Horvat 7, Čelebija 19, Pezer 17, Abramović, Čališ 2, Bušić 14, Norac 7, Štivičić 4. Trener: Vladimir Englman.

HERMES ANALITICA: Sabić 9, Smajlagić 16, Prgomet 12, Matić 5, Garfolić 11, Perković 9, Živko 12, Gazić 8, Grgat 10, Rajić 9. Trener: Zvonimir Mravak.

Košarkaši Požege u prvoj utakmici kvalifikacija za A1 ligu u Grabriku izgubili su od Hermes Analitice iz Zagreba ujedno i prvaka A2 lige Centar. Da će košarkašima Požege biti veoma teško vidjelo se odmah u startu utakmice gdje su se gostujući košarkaši odvojili na +10 koševa i nisu tu prednost ispuštali do samog kraja utakmice. Razlika u kvaliteti ekipa je velika, od fizičke pripreme, uigranosti te pojedinaca koje ima Hermes Analitica. Požežani se nisu predavali nego su kvalitetno i borbeno odradili utakmicu do samog kraja i ostvarili dobar rezultat s obzirom na razliku u kvaliteti.

- Mi smo se potajno nadali da bi mogli nešto napraviti, no već u samom startu utakmice vidjela se fizička pripremljenost i kvaliteta gostujuće ekipe. Oni imaju jako dobro posloženu ekipu po pozicijama od šutera, centara, prijenos lopte i organizacija napada. Mi smo utakmicu pošteno odradili, borili se i ostvarili po mome dobar rezultat – izjavio je odmah nakon utakmice trener KK Požege Vladimir Englman.

Košarkaši Požege već u subotu putuju u Zadar gdje ih čeka isto veoma dobra ekipa Jazina, a danas na utakmici protiv Hermesa ozlijedio se ponajbolji igrač Požežana Ante Čališ i trener Vladimir Englman neće moći računati na njegovu pomoć.

- Ekipa Jazina je dobra ekipa i dobio sam par informacija da su se pojačali sa dva nova igrača iz susjedne BiH, dakle i oni se ozbiljno pripremaju za ove kvalifikacije. Mi imamo sada hendikep jer nam se ozlijedio Čališ tako da u Zadar praktički idemo sa jednim centrom. Odigrat ćemo jednu fer i korektnu utakmicu, borit ćemo se i kakav rezultat na kraju bude vidjet ćemo, no nama je najveća nagrada što igramo ove kvalifikacije – zaključio je trener Englman.

Tekst/Foto: Alen Protić