Srijeda, 08 Travanj 2015 15:53

Matej Jaroš sezonu započeo pobjedom

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOCROSSU -

 SAVSKI MAROF - Završena je i prva službena utrka Prvenstva Hrvatske, Pepačev Breg ugostio je veliki broj vozača. Utrka u Savskom Marofu bila je i otvoreno Prvenstvo Hrvatske te su nastupili vozači iz Slovenije. Tim Gajser iz Slovenije bio je ukupni pobjednik u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske gdje je pokazao svoj izniman talenat jer je po krugu ostavljao svoje suparnike za 3 do 4 sekunde, ali je zato Prvenstvo Hrvatske bilo neizvjesno do zadnjeg kruga.

Marko Leljak je pobjedio u prvoj utrci, ispred Požežanina Mateja Jaroša, ali u drugoj vožnji Jaroš ga je pratio cijelo vrijeme i u zadnjem krugu uz malo guranja u posljednjim zavojima uspio proći. To je ujedno Jarošu osiguralo ukupno prvo mjesto te će tako dočekati utrku u Požegi kao vodeći u ukupnom poretku, iako obojica imaju isti broj bodova. Treći je bio Hrvoje Karas, ispred Kossi Antonija, Ermakore, Brajdića, M. Pandžića, Sokolovića, Marovića, F. Panđića i Martinca. Klub MK Požega Promet bio je ukupno drugi u kategoriji seniora, a prvo mjesto im je pobjeglo za samo jedan bod.

- Drugu utrku sam Ljeljaka pratio u stopu, vodio je cijelu utrku skroz do kraja. Zadnji par zavoja smo bili kotač do kotača, došlo je do kontakta, ali sam bio čvršći i izvukao bolji kraj. Pripremio sam se odlično za sezonu i ako ne budem imao nikakvih ozljeda svašta se može očekivati. Sljedeća utrka je kod nas u Požegi na mojoj stazi, prošle godine sam kiksao i nisam pobjedio, ali ove godine ću učiniti sve da pobjedim – rekao je Matej Jaroš.

Sljedeća utrka vozi se u Požegi na stazi Vilare 19. travnja.

Tekst: Alen Protić Foto: Matej Jaroš