Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 15:41

Visoka pobjeda Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RUKOMET MUŠKI: 2 HRL - 16. kolo -

 POŽEGA – KOPRIVNICA 27:17 (14:9)

 POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 200. Suci Mikolčić i Ružić (oba Virovitica).

 POŽEGA: Čocić, Švajda, Gelenčir 1, Vlašić, Raguž 4, Balenović 4, Blagojević 3, Tomičić 3, Bubalo, Grgurić 8, Bešlić, Mršić, Šimić 4, Đuroković, Franjić, Berač. Trener Dario Anić.

 KOPRIVNICA: Horvat, Dujaković 2, L. Peričić 2, Karlović 2, B. Peričić 1, Stričević, Šešelj 4, Baniček 1, Cmarko, Firšt, Peić 5, Markovinović, Mikulčić. Trener Nenad Smiljanec.

 Bez obzira što je Požega u susret s Koprivnicom ušla bez nekoliko ključnih igrača, pobjeda nije dolazila u pitanje. Gosti su se ravnopravno nosili samo prvih desetak minuta susreta, a nakon toga Požega se rezultatski odvaja. Odgovornost su na sebe preuzeli Balenović, Raguž i Šimić koji su završavali napade vrlo uspješno, a pratio ih je odličnim obranama Bubalo i na semaforu se povećavala prednost Požege. Već u 20. minuti susreta postalo je jasno da gosti neće moći ništa oslabljenoj Požegi, jer razlika u kvaliteti je velika. Na odmor se otišlo s prednošću Požege od pet pogodaka razlike, a nakon odmora vrlo brzo se ona povećala na deset i sve je bilo gotovo za Koprivnicu, koja u 40. i 41. minuti nije uspjela značajnije okrenuti rezultat kada je Požega na terenu imala samo tri igrača. Trener Anić je u posljednjih deset minuta izmijenio kompletnu postavu i dao mladim igračima da osjete prvenstvenu utakmicu, a niti tada Koprivnica nije uspjela smanjiti razliku. Koprivnica je prikazala skromnu igru i nije čudo da se bori za ostanak u ligi. Kod Požege dobro su igrali svi igrači a istakli su se Bubalo, Grgurić, Balenović, Šimić, Raguž.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić