Četvrtak, 01 Siječanj 2015 12:20

Alpas kup oduševio sedam momčadi Požege

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŠKOLA NOGOMETA GRADA POŽEGE PRVI PUTA NA MEĐUNARODNOM MALONOGOMETNOM TURNIRU

 POŽEGA - Na međunarodnom malonogometnom turniru pod nazivom Alpas kup, koji se održao krajem prosinca u okolici Zagreba na tri lokacije i to Lučkom, Jastrebarskom i Samoboru. sudjelovalo je 95 ekipa u 6 kategorija. Na turniru je sudjelovalo 7 ekipa Škole nogometa grada Požege, kojima je ovo bio prvi izlazak na jedan međunarodni turnir. Prvog dana turnira u Lučkom su igrali kao ŠNK Slavonija igrači rođeni 2006. godine iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Mađarske raspoređeni u skupine po 5 ekipa. Prve dvije ekipe iz svake skupine su ušle u završnicu. Mali igrači škole nogometa grada Požege su pokazali vrlo dobar nogomet u skupini i ostvarili četiri pobjede s gol razlikom 22:1. Nakon liga sustava u skupinama, natjecanje je u završnici odigrano po kup sustavu. U četvrtfinalu susret protiv ekipe Podsuseda utakmica je završio neriješeno 1:1, pa su se preko penala plasirali u polufinale. Protivnik u polufinalu im je bila ekipa Rudeša. I ta je utakmica završena bez pobjednika 2:2, ali u drugoj seriji penala sreća je bila na strani Rudeša najbolji strijelaci oni su ušli u finale, dok je škola nogometa grada Požege u susretu za 3. mjesto pobijedila ekipu Lesce iz Slovenije 1:0 te zauzela 3. mjesto. Iz ekipe škole nogometa grada Požege bio je najbolji strijelac turnira Luka Martić, a momčad je vodio trener prof. Dino Žiška.

U isto vrijeme u Samoboru najmlađi igrači 2007. godišta ŠNK Slavonija po prvi puta uopće, izlaze na teren u službenim utakmicama. Upravo je to presudilo da naši mališani ne ostvare neki zapaženi rezultat, ali već izlazak na takav turnir za njih je veliki doživljaj i iskustvo. U skupini su sudjelovale 4 ekipe, a limačići su zauzeli 3. mjesto sa dva poraza i jednom pobjedom, te kao najbolji treći ulaze u četvrtfinale. To je bilo više nego se očekivalo od ove kategorije polaznika škole nogometa grada Požege i njihovog trenera prof. Alena Ivanovića. U četrvrt finalu ekipa Kustošije je pobijedila rezultatom 5:0.

U Jastrebarskom su igrali igrači 2000. godišta. U ovoj kategoriji su nastupile dvije ekipe. Jedna pod nazivom NK Požega, koju je vodio trener Goran Jurković, koja je u svojoj skupini izgubila tri utakmice i jednu pobijedila (Požega-Jadran Poreč A 0:4,Bod B-Požega 1:0,Požega-Dječji nogomet 0:2, Župa Dubrovnik-Požega 0:1). S ovim rezultatom se nije uspjela plasirati u drugi krug, no igrači su prvi puta osjetili atmosferu turnira i za njih je to veliki pozitivan događaj. Ekipu je vodio trener Goran Jurković.

Druga ekipa istog godišta kao ŠNK Slavonija prošla je skupinu nakon što je pobijedila sve svoje suparnike (Slavonija-Jadran Poreč B 4:0 Bod A-Slavonija 0:5, Slavonija-Goranin 1:0, Alpas team-Slavonija-0:1). U četvrtfinalu Slavonija je na penale pobijedila ekipu Zgodni a nezgodni (igrači prvoligaša Lokomotive) 0:0 (2:1), da bi uz puno nesreće doživjeli poraz u polu finalu od ekipe Dječji nogomet od 5:1. U utakmici za 3. mjesto igrači trenera prof. Marka Vujnovića su protiv Alpas team (Jastrebarsko) nakon neriješenog rezultata 1:1 u penalima izgubili pa su tako zauzeli 4. mjesto. Ekipa ŠNK Slavonije je pokazala dobar nogomet i uz malo sportske sreće mogla je doći i do pobjednika turnira, no u svakom slučaju se predstavila kao ozbiljna i moćna momčad, čiji igrači moraju još jako puno raditi i iz utakmice u utakmicu se potvrđivati.

Drugog dana Alpas kupa iz Požege su otputovale tri ekipe i to u 2004. godištu koji su igrali u Lučkom, te 2002. i 2005. koji su igrali u Samoboru. Ekipa ŠNK Slavonija u godištu 2004. se našla u vrlo jakoj skupini i bez obzira što nisu uspjeli proći u drugi krug prikazali su vrlo kvalitetan nogomet te pokazali da su budućnost Požeškog nogometa. Ekipu je vodio trener prof. Mario Raguž. Rezultati ekipe 2004. godišta: Slavonija-ŠF Kladuša (Velika Kladuša) 2:1, Slavonija-HNK Cibalia 0:2, Slavonija-Močile-0:0, Slavonija-Jezero Medvedev 0:1.

U Samoboru su igrali igrači 2002. godišta ŠNK Slavonija koje trenira trener prof. Vjekoslav Čerti ostvarila je dvije pobjede i dva poraza, što na žalost nije bilo dovoljno za drugi krug. Međutim sve su te utakmice bile vrlo neizvjesne glede pobjednika, tako da niti činjenica da se momčad nije plasirala u drugi krug ne može se smatrati neuspjehom. Rezultati: NK Ključ (BiH)-Slavonija 1:0, ŠF Osmica (Sarajevo)-Slavonija 0:3,Slavonija-Shenlorenz 2:0, NK Jadran Poreč-Slavonija1:0.

 Igrači 2005. godišta trenera prof. Dine Žiške možda mogu najviše žaliti na ovome turniru, jer su dali sve od sebe kako bi napraviti pravi rezultat. U skupini su postignuti rezultati: Poli drava (Slovenija)-Slavonija 4:0, Bambinosi Sarajevo-Slavonija 0:1, NK Dubrava-Slavonija 0:0, NŠ Lav-Slavonija 0:2.

Nakon razigravanja u skupini plasirali su se u četvrtfinale. U toj utakmici su zaustavljeni od Virovitičke ekipe No limit, koja se branila cijeli susret, da bi na kraju preko penala u polufinale otišla ekipa No limit. Rezultat četvrt finale No limit-Slavonija 0:0 (2:1). To je tako u nogometu, no uzdignutog čela škola nogometa grada Požege je napustila Alpas kup i sigurno će do godine ponovno biti pozvana, a tada će rezultati biti sigurno još bolji. Treba istaći da je putovanje djece za jedan dan osigurao grad Požega, a za drugi dan roditelji, koji su na utakmice potegnuli iz Požege privatnim automobilima kako bi djeca imala podršku u gledalištu. Ovaj turnir je veliko iskustvo i za djecu i njihove trenere, ali i motivacija za budući rad.