Srijeda, 31 Prosinac 2014 11:54

Pleterničkim klubovima dvije titule jesenskog prvaka

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Ova kalendarska godina ostat će upisana velikim slovima u Gradu Pleternici na području nogometa. Osam lokalnih klubova aktivno sudjeluje u nogometnim natjecanjima u različitim ligama i na završetku ove 2014. godine doista se imaju čime podičiti. Najviše rangiran klub je Slavija iz Pleternice (3. HNL istok), ispod nje su BSK Buk, Slaven Gradac i Tim osvježenje iz Kuzmice (1. ŽNL), rang niže su Graničar Zagrađe, Hrvatski dragovoljac Brodski Drenovac i Sulkovci (2. ŽNL), a najniže rangiran je Graničar Bučje (3. ŽNL).

Slavija je odličnim nastupima i marljivim sakupljanjem bodova u protekloj sezoni 2013/14. uspjela ostvariti plasman u gornji dio ljestvice te tako izborila plasman (ili ostanak) u novoformiranoj 3. HNL istok s dva spojena središta Osijek-Varaždin. U nedvojbeno jačoj i kvalitetnijoj ligi Slavija je na prvoj polovici natjecanja iznenadila sve pomevši konkurenciju i ostvarila povijesni uspjeh kluba osvojivši naslov jesenskog prvaka.

U prvoj županijskoj nogometnoj ligi na prve dvije pozicije zasjeli su klubovi s područja Grada Pleternice, a to su Slaven i Tim osvježenje. Povijesni uspjeh kluba dogodio se i u Gradcu. Slaven je na svoju 85-tu godišnjicu osnutka napravio nešto što se činilo nemoguće. Nakon ostvarenog plasmana u 1. ŽNL i to kao drugoplasirana momčad, okitio se, poput Slavije, titulom jesenskog prvaka. Na vodećoj poziciji mogao se naći i trenutni viceprvak iz Kuzmice koji je tijekom jeseni igrao izuzetno lijep i dopadljiv nogomet. Uspjehu je pridonio i Bsk koji se nalazi na vrlo dobrom šestom mjestu sa šest bodova zaostatka za vodećim. Bučani svakako imaju kvalitetu i za veće pozicije jer su prošlu natjecateljsku sezonu odigrali jako dobro i na kraju se okitili titulom viceprvaka iza pakračkog Hajduka.

 U 2. ŽNL najbolji plasman ostvarili su Sulkovci koji su se nakon iscrpljujuće borbe za opstanak i ispadanja iz 1. ŽNL ipak uspjeli stabilizirati i nekoliko kola prije kraja prve dionice bili su u borbi za prvu poziciju, ali su na kraju završili na zadovoljavajućem 4. mjestu. Dvije stepenice iz njih našao se Graničar iz Zagrađa, povratnik u ovaj rang natjecanja. Nakon zasluženog plasmana u 2. ŽNL klub je ostvario također zadovoljavajući rezultat i plasman u sredini ljestvice. Najslabije plasiran je Hrvatski Dragovoljac koji na kraju nema razloga za nezadovoljstvo, jer je od samog početka natjecanja bio na poziciji koja ih vodi u niži rang no u zadnja dva kola uspjeli su se ekipirati i maknuti iz zone ispadanja.

 Jedini predstavnik u 3. ŽNL je Graničar iz Bučja koji se nakon jesenske dionice našao u gornjem dijelu ljestvice na obećavajućem četvrtom mjestu. Za njih je to izuzetan rezultat ako uzmemo u obzir da se klub reaktivirao nakon prestanka rada tijekom Domovinskog rata i pauze koja je trajala petnaestak godina. Uspjeli su pokrenuti radni pogon i ne sumnjamo da će uskoro zakucati na vrata 2. ŽNL.