Ponedjeljak, 29 Prosinac 2014 12:48

Trener Bognar: Red, rad i disciplina za uspjeh

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UPRAVA I IGRAČI NK SLAVIJE ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

 PLETERNICA - Nakon izuzetno dobro odrađene jesenske dionice i osvajanja naslova jesenskog prvaka 3. HNL skupina istok upitali smo trenera Slavije iz Pleternice Dalibora Bognara za njegovo viđenje prve polovice natjecanja: - Naravno da sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Ovo doista nisam mogao prognozirati jer su nam klubovi iz središta Varaždin bili nepoznanica, a i unutar naše momčadi doživjeli smo određene promjene u cilju pomlađivanja tako da mi je bilo teško reći koji su njeni dometi. Kroz natjecanje se pokazalo da su ekipe iz varaždinskog središta zaista kvalitetne što našem uspjehu daje dodatnu težinu.

 U čemu je tajna uspjeha ove mlade momčadi?
- Nema tu prevelikih tajni. Red, rad i disciplina naši su zahtjevi i osnova za postizanje dobrog rezultata, ali postoji još puno faktora koji donose plodove uspjeha, a naravno neizostavan je i faktor sportske sreće. Dobro smo radili, imali smo puno teških i mukotrpnih treninga, na moju i inicijativu igrača odrađivali smo čak treninge u jutarnjim terminima, motivacija je bila na visokoj razini, kako na treninzima tako i na utakmicama i sve uloženo nam se na kraju vratilo kroz ostvareni rezultat.

 Koliko ste zadovoljni uvjetima u klubu?
- Klub je jako dobro ustrojen po svim linijama djelovanja, igrači i stručni stožer imaju apsolutnu podršku vrijedne i aktivne uprave, uvjeti za rad su gotovo idealni, a u klubu vlada pozitivna i prijateljska atmosfera gdje svi novi članovi vrlo brzo budu prihvaćeni kao da su tu već godinama. Svi dogovori se poštuju i zaista se nemamo na što potužiti.

 Smatrate li da nekoga u igračkom kadru treba posebno izdvojiti?
- Bio bih nepravedan ako nekoga stavim ispred ostalih jer sam mišljenja da nam je kolektiv bio prevaga u većini utakmica i iz kolektiva se izrodio ovaj rezultat i plasman. Mogu istaknuti naš napad u globalu jer smo postigli najviše pogodaka u ligi, a to je opet posljedica djelovanja svih igrača i naše napadački orijentirane igre gdje smo uvijek tražili put k protivničkoj mreži, stvarali prigode i dosta njih uspjeli realizirati. Malo me čudi da unatoč našim čestim posjetima protivničkom kaznenom prostoru nismo imali niti jedan kazneni udarac u ovih petnaest kola. S druge strane moram istaći obranu koja je primila najmanje pogodaka u ligi, ali uz opasku da su naši napadači prvi obrambeni red. Moderan nogomet ima svoje specifične zahtjeve gdje svi moraju igrati sve da bi došli do zacrtanog cilja.

 Kakvi su planovi i ambicije za nastavak natjecanja?
- Mi i dalje radimo, nastavili smo svoje trenažne aktivnosti koje su ležernijeg, rekreativnog karaktera, okupljamo se u dvorani, a početkom siječnja krenut ćemo s radom na otvorenom. Imamo dosta posla oko održavanja visokog nivoa kondicijske pripremljenosti, a posebno na podizanju pripremljenosti kod onih koji su radi objektivnih razloga ili povreda manje trenirali tijekom jeseni. Sad kad smo na čelnoj poziciji želja nam je ostati tu što je duže moguće, ali prvo mjesto nam doista nije imperativ. Važnije je afirmirati što više mladih talentiranih igrača i tu imam maksimalnu podršku uprave kluba jer imamo izuzetno dobar kadar u juniorskom uzrastu i većina njih redovito trenira sa seniorima. Juniori su završili jesenski dio natjecanja na trećem mjestu iza Cibalije i Osijeka koji se od ove natjecateljske sezone natječu u 1. kvalitetnoj ligi mladeži. Da nema njih naši bi juniori kao i senior bili jesenski prvaci što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

 Koliko ste dugo na kormilu Slavije?
- Teče već četvrta godina otkako sam sjeo na klupu Slavije. Debitirao sam 25.09.2011. na gostovanju u Županji gdje smo odigrali neodlučeno 1:1. Trenerski posao je takav da samo rezultat garantira ostanak na klupi i česte su promjene i seljakanja trenera. Situacija u Pleternici je malo drugačija, ovdje se dugoročno planira, ne ganja se rezultat po svaku cijenu, ambicije kluba su realne i puno pažnje se posvećuje radu s mladima i osjetljivoj fazi uvođenja mladih igrača u seniorske vode. To me svakako zadovoljava jer sam donedavno radio s mlađim uzrasnim kategorijama u Velikoj. Dio tih mladića je trenutačno u Slaviji, izuzetno dobro su prihvaćeni i skupa s domaćim dečkima pomalo kucaju na vrata seniorske momčadi. Kad god imam prigodu pogledam i utakmice mlađih kategorija i uvjerenja sam da dugoročno kub ima svijetlu budućnost i siguran sam da će se takva politika ulaganja u mlade igrače itekako isplatiti.