Srijeda, 03 Prosinac 2014 11:05

Sljedeće godine za sport traže 2,5 milijuna

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

REDOVNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA JEDVA DONIJELA I NUŽNE PROMJENE U STATUTU  -

 POŽEGA – Iako redovna i planirana sjednica Skupštine Požeškog sportskog saveza, očito je opet ne pripremljena, jer se gotovo dva sata bavila nužnim i zakonskim promjenama Statuta saveza. Tko će imati i koju nadležnost, da li je stariji Izvršni odbor ili Skupština, samo su neke od promjena koje su IMG 8152podijelile i članove skupštine i govornike i predlagače izmjena. Neće biti čudo, mnogi su zaključili ako se bude sazivala još jedna, od u zadnjih godinu dana nekoliko, jer su i predsjednika i izvršni odbor mijenjali već nekoliko puta. Sport, rad u klubovima, problemi u sportu uvijek izgube na značaju jer se teško dogovoriti i oko Statuta saveza koji broji 73 udruge u kojima je aktivno oko 4.500 sportaša. Savez je promijenio i adresu, jer se sjedište i uredi saveza sada nalaze na adresi dr. Franje Tuđmana 4.

 Iz izvješća koje je podnio sada već treći predsjednik saveza u godini dana ocijenjeno je da je to ipak bila dobra godina za sport, posebno kada se tiče investicija u sportske objekte. Tako su obnovljeni i značajno unaprijeđeni Gradska kuglana, IMG 8153Sportska dvorana Grabrik, a najviše od svega i novih sportskih sadržaja, te općenitog uređenja dobio je Rekreacioni centar. Pohvalno mišljenje dobio je i novi način financiranja prijevoza sportaša i klubova koje je na sebe preuzeo grad Požega, što je bio veliki problem posebno u klubovima koji su skoro svaki drugi tjedan negdje na gostovanju širom Slavonije ili kontinentalne Hrvatske, plaćanje kotizacije savezima i ligama, plaćanje troškova sudaca i delegata i troškova stručnih trenera.

 Upravo te dobre strane, grad Požega će nastaviti provoditi i u sljedećoj godini, istakao je dogradonačelnik Darko Puljašić, na sjednici Skupštine, no napominjući da će i za sport biti manje novca, jer cijeli proračun grada Požege po projekcijama će biti manji za 4 milijuna kuna, što će se morati što ravnomjernije rasporediti na sve korisnike proračuna grada Požege.

 Po financijskom planu koji su kreirali i sami sportski klubovi sa svojim zahtjevima, no više po ustaljenim shemama IMG 8159podjele novca Požeški sportski savez traži 2,5 milijuna kuna za financiranje sporta, koji se već sada zna, iako je sjednica Vijeća grada požege zakazana za slijedeći tjedan, neće biti toliki.

 Na sjednici je predloženo da se ime Sportska dvorana Grabrik promijeni u ime Sportska dvorana Tomislav Pirc, po imenu zaslužnog sportskog djelatnika koji je niz godina obilježio požeški sport.