Subota, 18 Listopad 2014 21:49

Rukometaši u zadnjim minutama došli do pobjede

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever

 RK POŽEGA - RK BROD 24:22 (10:15)

 POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 300. Suci Baić i Šulekovć (oba Novska).

 POŽEGA: Ćosić, Jurković 2, Balenović, Blagojević, Tomičić 1, Bubalo, Grgurić 4, Šimić 3, Đuroković, Didić 5, Raguž 5, Galić 4, Stipanović. Trener Dario Anić.

 BROD: Sertić 1, Filipović 5, Koppi 3, Janjić 3, J. Sarić 2, Rašić 3, Prskalo, Simeon 1, Borevković, Okružnik 4, Vukoje, M. Sarić, Rajič. Trener Rudolf Abramović.

 Pred oko 300 gledatelja odigrani je pravi derbi dobro poznatih momčadi. Gosti su odlično otvorili utakmicu i vrlo brzo došli do vodstva od 3:0, a Požega je svoj prvi pogodak postigla tek u petoj minuti. Odlični Požežanin na vratima Broda, Danijel Raič najzaslužniji je što su gosti u 14. minuti imali čak sedam pogodaka prednosti (3:10), jer je gotovo deset minuta bio nesavladiv. Igrači Požege se u tom periodu nisu mogli prepoznati pogotovo igrom u obrani pa ih nije mogao spasiti ni vrlo dobri vratar Goran Bubalo inače Brođanin. Ipak do kraja prvog poluvremena Požega je došla do minus pet pogodaka i na odmor se otišlo rezultatom 10:15. U drugom poluvremenu domaći igrači su krenuli u lov na rezultat. Razigrali su se Didić, Balenović, Raguž uz vrlo dobrog Bubala na vratima počela se topiti prednost Broda, kojeg više ni odlični Rajič nije mogao spasiti. Požega je uz podršku gledatelja prvi puta došla do izjednačenja u 57. minuti, i posljednje tri minute su bile pravi "horor". Domaći igrači su u 59. minuti imali prednost od jednog pogotka da bi se potom uspjeli obraniti od napada Broda. U posljednjem napadu domaći uspijevaju zabiti gol te tako vrlo teško ostvariti ipak zasluženu pobjedu. Obje momčadi su imale nekoliko odličnih pojedinaca a prije svih to su bili vratari Goran Bubalo i Danijel Raič. Osim njih u ekipi Požege već konstantno borbeni Raguž i raspoloženi Didić su se više isticali, a kod Broda Filipović je zadavao najviše muke domaćim igračima.