Subota, 18 Listopad 2014 21:28

Samo bod kod kuće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 10. kolo  -

 SLAVONIJA – ĐAKOVO CROATIA 0:0

 POŽEGA – Igralište Slavonija. Gledatelja 150. Sudac Menđušić (Vinkovci) 7, Pomoćnici Nikolić i Janić.

 SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Žafaranić, (od 77. Marić 6), Golik, Darmopil, Jakešević, (od 88. Zlomislić), Plešić, (od 46. Žiška), Matanović. Trener Ninoslav Parmaković.

 ĐAKOVO CROATIA: Begović, Križanović, Mišić, Bošković, Abramović, Borko, Grgačević, (od 66. Galičić), Nikolić, Čavala, Kovačić (od 55. Ivić), Mašić. Trener Antun Labak.

 IGRAČ UTAKMICE Stjepan Begović.

 Već na samom početku utakmice Slavonija je bila u prilici doći u vodstvo. U 2. minuti u kaznenom prostoru gostiju Golik je bio na oko deset metara od Begovića, no šutirao je traljavo i Begović je obranio. U 11. minuti srušen je na rubu kaznenog prostora Pavelić. Slobodan udarac izveo je Golik samo u živi zid. Nova prilika Slavonije je bila u 14. minuti ovoga puta Jakešević je šutirao s 4-5 metara u korijen stative i ništa od prilike. Gosti su svoju prvu ozbiljnu priliku imali u 21. minuti, kada je lopta šetala paralelno s gol crtom na oko 2 metra, a šut glavom jednog igrača gostiju Vasić je obranio. U slijedećoj minuti velika prilika Slavonije opet je Golik bio u šansi i traljavo zahvaća loptu s 5-6 metara lopta pogađa Begovića. Do kraja prvog poluvremena vrlo loša igra Slavonije i samo jedan šut na gol Žafaranića u 35. minuti daleko preko gola. Blijeda igra koja nije u nastavku puno obećavala. U drugom poluvremenu ulaskom Žiške nešto je igra prema naprijed bila opasnija. Već u 47. minuti Pavelić s lijeve strane glavom šalje loptu u suprotni gornji kut, Begović izbija u polje do Žiške, koji poslužuje Golika a ovaj s desetak metara šalje loptu preko gola. U 54. minuti Golik šutira s lijeve strane no lopta sjeda na gornji dio prečke. Slavonija je imala veliku priliku za vodstvo u 58. minuti, kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Pavelić. Kazneni udarac je izveo Golik opet dosta indolentno i Begović je bio pobjednik i obranio jedanaesterac. Slavonija vrši pritisak na gol gostiju, ali to djeluje toliko bezopasno da se stekao dojam da napadači treniraju vratara Begovića. U 61. minuti šut Žiške s oko deset metara u noge obrane Đakova i samo korner. U 70. minuti s lijeve strane pokušao je Jakešević no Begović je bio na mjestu. U 75. minuti gosti su bili u prilici postići pogodak. Čavala je bio sam pred Vasićem na oko 14-15 metara no na sreću domaćih igrača šutirao je pored gola. Do kraja utakmice Slavonija stihijski napada i iz tih napada teško se moglo postići pogodak, pa Đakovo zasluženo odnosi bod iz Požege.