Nedjelja, 05 Listopad 2014 11:24

Požeški Judokan ukupni pobjednik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

17. MEĐUNARODNI JUDO TURNIR „POŽEGA OPEN 2014”  -

 POŽEGA – Uz veliki jubilej 50 godina Judo kluba u Požegi i aktivnog bavljenja judom požeški Judo klub «Judokan» u sportskoj dvorani Grabrik organizirao je 17. po redu Međunarodni Judo turnir Požega 2014. IMG 0449Na ovom tradicionalnom natjecanju Požežani su ugostili ukupno 330 judaša iz čak 40 klubova koji su došli iz devet zemalja. Tako smo vidjeli mlade sportaše iz Italije, Rumunjske, Bugarske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i dvadesetak klubova iz Hrvatske. Sve njih je vodila ista misao, boriti se i pobijediti.

Turnir je na prigodnoj svečanosti otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, - Lijepo vas je vidjeti danas u dvorani Grabrik gdje okupio ovako veliki broj natjecatelja u jednom prekrasnom sportu u kojem pokazujete puno zalaganja i truda kako biste došli do ovog stupnja u kojem se možete upustiti u turnire i natjecanja. Želi vam svima puno uspjeha i lijepih borbi. Na podršci i financijskoj pomoći za održavanje turnira gradonačelniku je zahvalio predsjednik kluba Vjekoslav Radić.

 - Bilo je tu i veselja i suza, nažalost i pokoja sportska ozljeda, ali najbitnije je da su svi otišli zadovoljni i puni uspomena. IMG 0442Najzadovoljniji smo na kraju upravo mi domaćini, jer smo uz „pune ruke organizacije“ uspjeli osvojiti ekipno prvo mjesto čemu se nismo nadali. Bitno je napomenuti da bez požrtvovnog zalaganja roditelja malih požeških judaša ovako dobre organizacije zasigurno ne bi bilo – rekao je na kraju predsjednik Radić.

Ekipni poredak:

1. mjesto Judokan Požega 83,5 boda
2. mjesto CSKA Sofia 60 bodova
3. mjesto Maksimir Zagreb 59 bodova
4. mjesto Mladost Osijek 55 bodova
5. mjesto Lika 52 boda

Natjecatelji Judo kluba Judokan Požega bili su uspješni i u pojedinačnim nastupima, pa su osvojili pregršt medalja.
Zlatne medalje: Marta Pamuklić, Rafael Skeledžić, Bruno Jovanović, i Monika Markanjević
Srebrne medalje: Marija Mahaček, Luka Radić i Lara Peić
Brončane medalje: Filip Mjertan, Antonio Perić, Gabrijel Miletić, Leona Bešlić i Karlo Vukoja