Petak, 03 Listopad 2014 10:01

Uživo pred kamerama Slavonske TV

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NK SLAVIJA IDE NA GOSTOVANJE VIŠNJEVCU  -

 PLETERNICA - Nakon sedmog kola Slavija i dalje ne zna za poraz i to kao jedina neporažena momčad među šesnaest istočnih trećeligaša. Produljenje niza neporaženosti testirala je odlična momčad Međimurja iz Čakovca no i tu prepreku Pleterničani su uspješno savladali. S dva pogotka Jakovljevića i jednim Mateja Peharde omogućili su neopterećen put na utakmicu osmog kola u Višnjevac. Višnjevac je posljednjih desetak godina kao i Slavija redovit član društva slavonskih trećeligaša i kao takav nije nepoznanica Slavijašima. Utakmice oba kluba uvijek su svojevrsni derbiji bez obzira na trenutan plasman. Prisjećamo se odličnih utakmica u novijoj povijesti ne tako davne sezone 2003/04 kada su se upravo te dvije ekipe natjecale za najviši plasman. Višnjevac je te godine osvojio prvo mjesto, Slavija je bila drugoplasirana. Posebno je pamtljiva sezona 2005/06 kada su te dvije ekipe s istim brojem bodova završile na 5. (Višnjevac) i 6.(Slavija) mjestu. Te godine se formirala nova 3. HNL po današnjem formatu (NS Osijek i NS Varaždin) i tek 5 prvoplasiranih popunjavalo je ligu tako da su odlučivali međusobni susreti Slavije i Višnjevca. U Pleternici je bilo 1:0 (Dalibor Žafaranić), a u Višnjevcu u napetoj utakmici je do 86.minute bili 0:0 no s dva pogotka Pribisalića, pokazalo se kasnije, Višnjevčani su pogurali Slaviju u 4. ligu iz koje su se ekspresno vratili u trećeligaške vode.

 Višnjevac je danas vrlo dobra momčad, trenutno iza Osijeka najbolje organiziran klub u gradu, imaju proslavljenog trenera Roberta Špehara koji očigledno radi dobar posao. Na tablici su na šestom mjestu sa samo dva boda zaostatka za Slavijom i tri za prvoplasiranom Podravinom. Zasigurno jedan od derbija kola kojih će u osmom kolu biti još jer se sastaju međusobno prvih šest momčadi na tablici (Poravina-Bsk i dvoboj dvije Mladosti).

Na radost svih simpatizera koji nisu u mogućnosti pogledati utakmicu u Višnjevcu, moći će to napraviti u svojim domovima zahvaljujući Slavonskoj TV koja od ove godine prenosi uživo jednu utakmicu s područja bliže Osijeku tako da je odabir u ovom kolu pao upravo na utakmicu u Višnjevcu. Većini igrača vjerojatno je to debi pred TV kamerama pa ne sumnjamo da će to biti motiv više za odigravanje dobre i kvalitetne utakmice.
Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 16 sati.