Ponedjeljak, 01 Rujan 2014 15:49

Rijetko viđenim udarcem Valentića i tri boda

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL - istok - 2. kolo

 SLAVIJA – ORIOLIK 1:0 (0:0)

 PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 200. Sudac Kurtović (Osijek)
Strijelac: 1:0 Valentić (76)

 ŽUTI KARTONI: Jelčić, Jakovljević, Šubara, Marčinković (Slavija), Kokotović, Milinković, Jandrlić (Oriolik)

 SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Jelčić, Žuljević, (88. Ančurovski), Valentić, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Marčinković, Abramović, (62. Ergotić), Jakovljević, (62. Antunović)
Trener: Dalibor Bognar.

 ORIOLIK: Herceg, Dubravac, Jandrlić, Marušić, Jurković, Grbešić, Kuzmić, Kokotović, Milinković (81. Stasjuk), Čuljak, (71. Makovec), Jurić.
Trener: Predrag Samardžija.

 Igrač utakmice: Tomislav Valentić (Slavija).

 Slavija je izuzetno dobro otvorila natjecanje u novoformiranoj 3. HNL - istok te nakon pobjede u Koprivnici osvojila tri boda i protiv susjeda iz Oriovca. Kao i svaka dosadašnja utakmica ova dva sportska rivala ljepota je izostala, bilo je tvrdo i oštro uz čak sedam žutih kartona te neizvjesno do samoga kraja. Utakmica nije obilovala lijepim potezima i prigodama no sve je nadoknadio Tomislav Valentić postigavši rijetko viđen pogodak iz slobodnog udarca za pobjedu i visok plasman svoga kluba. Lopta se nakon udarca lijevom nogom s dvadesetak metara odbila od grede na samu gol liniju te od poda ponovo u gredu od koje se ovoga puta odbila na pravu stranu na radost svih prisutnih simpatizera Slavije. Gosti su se predstavili kao čvrsta i disciplinirana momčad koja se očigledno došla braniti i tek su stidljivo pokušavali iz kontranapada ugroziti Petkovića. Jedan takav napad mogao je završiti kobno po Pleterničane, no Jurić se umjesto udarca prema vratima odlučio na asistenciju Milinkoviću koji je bio za malo kratak. Kako to najčešće biva u nogometu nedugo nakon toga uslijedila je kazna za Oriovčane. Iz već spomenutog slobodnog udarca Valentić je zaslužio gromoglasan pljesak pleterničke publike te ujedno i epitet igrača utakmice.
Nakon prva dva kola Slavija se s maksimalnim brojem bodova nalazi na diobi prvog mjesta. Ispred njih su samo BSK Antin koji su bili malo efikasniji te postigli pogodak više. Te dvije momčadi su jedine sa šest osvojenih bodova.
U idućem kolu Pleterničani gostuju u Đakovu.