Srijeda, 27 Kolovoz 2014 11:05

Slavija startala pobjedom u gostima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 1. kolo

 KOPRIVNICA - SLAVIJA 1:3 (1:1)

 KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac; Igor Križaić (Čakovec)
Strijelci: 1:0 Brzoja (10), 1:1 Jakovljević (29), 1:2 Valentić (68), 1:3 Žuljević (72)

 ŽUTI KARTONI: Marčinković, Peharda (Slavija).

 CRVENI KARTON: Brzoja (Koprivnica)

 KOPRIVNICA: Kemenović, Tucaković, Đurec, Brzoja, Martinčić (od 46. Brcković), Ujlaki (od 70. Bukovac), Herent (od 70. Maljak), Šimunić, Međimorec, Horvatinović, Arap

 SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Jelčić, Žuljević (od 89. Ančurovski), Valentić, Šubara, I. Peharda, M. Peharda, Marčinković (od 90. Valenta), Abramović, Jakovljević (od 86. Tokić)
Igrač utakmice: Josip Jakovljević (Slavija)

 Nogometaši Slavije iz Pleternice sasvim zasluženo su na otvaranju prvenstva odnijeli tri boda iz Koprivnice. Iako su na otvaranju utakmice domaći bili bolji i poveli 1:0, jedan igrač u domaćim redovima odnio im je sve snove o rezultatu boljem od poraza. Mlađahni Antonijo Brzoja koji je od junaka utakmice u samo nekoliko minuta postao tragičar. Bila je od početka nervozna utakmica u kojoj su igrači obiju momčadi udarali jedni druge po nogama. Domaći su poveli preko Brzoje u 10. minuti. Šimunić je ubacio s desne strane, pogodio "u trepavicu" Brzoju koji glavom matira golmana gostiju Petkovića. No nervoza je za Koprivnicu prerasla u pravo prokletsvo, koje ih je stajalo utakmice. Brzoja nakon jednog grubog prekršaja na sredini terena zbog udaranja u rebra Marčinkovića dobiva izravni crveni karton. Nakon toga sve ide na noge gostiju, nakon pola sata igre 1:1 strijelac Jakovljević. U nastavku utakmice nogometaši Koprivnice nisu mogli izdržati pritisak igranja sa igračem manje te su u 68. minuti primili pogodak i tu je bio bilo jasno da pobjeda ide u Pleternicu strijelac je bio Valentić. Do kraja utakmice "točku na i" stavio je Žuljević pogotkom u 72. minuti za konačnih Koprivnica - Slavija 1:3. (A.P)