Nedjelja, 24 Kolovoz 2014 11:20

Slavonija krenula u novu sezonu porazom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 1. kolo  -

 SLAVONIJA – BELIŠĆE 1:2

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Župan (Bjelovar), pomoćnici Tomić i Plevnik.
STRIJELCI: 0:1 – Ratković (5. 11-m), 1:1 – Golik (45), 1:2 – Pongračić (66).
SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, (od 90. Zlomislić), Tomić, Žafaranić, Jakešević, (od 73. Novak), Golik, Včelik, Marić, (od 57. Žiška), Kalić. Trener Ninoslav Parmaković.
BELIŠĆE: Dumančić, Kupanovac, Perak, Milić, Ratković, Pongračić, (od 90. Kovačević), Pohižek, Skenderović, (od 88. Blažević), Vida, Vučički, Kovačić. Trener Pavo Strugačevac.
IGRAČ UTAKMICE: Drago Dumančić.

 Jaki pljusak prije utakmice promijenio je uvjete za igru i igrači obje momčadi su se trebali brzo priviknuti na klizav teren, koji je ipak za kvalitetniju igru zahtijevao određenu tehničku sposobnost. Belišće je pomalo iznenadilo na početku utakmice vrlo ofenzivnom igrom i već u 2. minuti zaprijetili su iz slobodnog udarca s preko 40 metara. Šut Skenderovića završio je na samom špicu, gdje su se spajale greda i stativa vrata Bošnjaka. Već u slijedećoj minuti ponovno šansa gostiju i Tomić slavonija belisce1glavom izbacuje loptu s gol crte. Gosti vrše pritisak na gol Slavonije, koja se pokušava obraniti. U 5. minuti sudac Župan čini veliku grešku, jer je obrana Slavonije izbila loptu van kaznenog prostora, a nakon šuta jednog igrača gostiju lopta udara u tijelo jednog obrambenog igrača i na opće iznenađenje Župan dosuđuje kazneni udarac za goste. Protesti domaćih igrača ne vrijede, a Ratković pogađa mrežu Bošnjaka, koji je "pročitao" napadača Belišća, no nije uspio obraniti šut i gosti dolaze u vodstvo. U 10. minuti velika prilika Belišća. Vida je pobjegao obrani Slavonije i kada se našao sam pred Bošnjakom, vratar Slavonije je više sretno uspio sačuvati svoju mrežu. Nakon toga gosti imaju inicijativu no bez prave prilike za pogodak.
Slavonija se pomalo budi i u 22. minuti je imala priliku za izjednačenje. U napadu Slavonije Milić u kaznenom prostoru igra rukom i Župan po drugi puta dosuđuje kazneni udarac ovoga puta za Slavoniju a Miliću daje žuti karton. Najbolji strijelac Slavonije slavonija belisce2Pavelić dosta indolentno izvodi najstrožu kaznu, što koristi Dumančić i brani njegov šut s 11 metara. Slavonija pokušava izjednačiti rezultat no teško dolaze u pravu priliku. U 40. minuti Pavličević s desne strane centrira loptu po zemlji, a na drugoj stativi Pavelić s 4-5 metara ne uspijeva loptu poslati u mrežu gostiju. Ipak u 45. minuti Slavonija je izjednačila rezultat. Centriranu loptu s lijeve strane prihvatio je na drugoj strani na rubu kaznenog prostora Pavelić, odigrao je povratnu loptu za Golika, koji s oko 20 metara plasira u donji lijevi kut Dumačićeva gola i lopta je završila u mreži Belišća.
U drugom poluvremenu Slavonija ima više loptu u nogama i terensku inicijativu te nekoliko prilika no očito da su igrači daleko od željene forme i te su prilike otišle u nepovrat isključivo njihovim greškama. Kako to biva kazna stiže u 66. minuti. Na kontra napad Belišća preko Pongračića po desnoj strani, slabo reagira Kalić, koji se spetljao i Pongračić izlazi pred Bošnjaka i lopta je završila u mreži domaćih. slavonija belisce3Poslije ovog pogotka gosti se još više zatvaraju, a igrači Slavonije su se trudili da izjednače rezultat i u 86. minuti Golik je dobro šutirao s oko 20 metara, ali Dumančić je odlično reagirao i spasio svoju mrežu. Belišće je odnijelo tri boda iz Požege, no da je utakmica završila drugačije ne bi bilo nezasluženo.