Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 13:49

3. HNL Istok - 27. kolo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Uvjerljiv rezultat pobjede

SLAVONIJA – NAŠK 5:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Dalibor Totić (Đakovo). Pomoćnici Pavličić i Lipar.
STRIJELCI: 1:0 – Novak (5), 2:0 – Novak (57), 3:0 – Golik (71), 4:0 Žiška (86), 5:0 Žiška (89).
SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, Tomić, Jos. Neruda, Golik (od 72. Darmopil), Parmaković, Zeba, Novak (od 71. Žiška), Peharda (od 59. Včelik). Trener Željko Mitrović.
NAŠK: Petrović, Tomaš (od 61. Vučemilović), Barišić, Bibić (od 81. Tomac), Šundalić Galinec, Mijatović, Slivečko, (od 74. Kubaček), Nekić, Hećimović, Čulava. Trener Milan Vuica.
IGRAČ UTAKMICE Mile Pavelić.
Slavonija je ponovila vrlo dobru igru na svom terenu protiv Našk-a, ali je ponovno pokazala puno neefikasnosti u završnici. Većina napada prema golu gostiju kretala je od Mile Pavelića, koji je osim što je asistirao drugima i sam bio u nekoliko prilika za pogodak, ali ih nije iskoristio. Koliko je Slavonija bila dominantna govori podatak da su gosti u prvom poluvremenu uputili samo jedan šut prema golu Bošnjaka, koji je bio promatrač utakmice. Prvi napad Slavonije urodio je plodom. Pavelić je uputio centaršut pred gol Našk-a, Novak je 5 metara spremio loptu u mežu Našk-a. U prvih 15 minuta utakmice Slavonija je mogla riješiti pitanje pobjednika, no Pavelić je u dva navrata bio sam pred Petrovićem i prvi puta je Petrović uspješan a drugi puta je lopta otišla pored gola. Petrović se istakao i nakon odličnog volej udarca Golika, a nakon prodora Pavličevića, Pavelić s 6-7 metara ne pogađa gol gostiju. Prije drugog pogotka Slavonije u drugom poluvremenu Pavelić je išao prema golu gostiju, no niti jednom nije bio precizan. U 57. minuti konačno drugi pogodak Slavonije. Pavelić je probio lijevu stranu gostiju, uputio prizeman centar šut na drugu stativu, gdje je bio Novak kojem nije bilo teško poslati loptu u nebranjeni dio gola. Treći pogodak s kojim je i praktično sve bilo riješeno glede pobjednika ovog susreta djelo je Pavelića i Golika. Pavelić je uposlio Golika, koji s oko 16-17 metara pogađa gornji lijevi kut nemoćnog Petrovića. Nakon izmjena u momčadi Slavonije novi igrač Dino Žiška je postigao dva pogotka u završnici utakmice, no prije toga je bio dva puta u situaciji 1:1 s Petrovićem i nije uspio zatresti mrežu Našk-a. Slavonija je ostvarila pobjedu uvjerljivim rezultatom, no da je on bio dvostruko veći na bi bilo ne zasluženo, pa se može reći da je unatoč poraza od 5:0 Našk dobro prošao.

Sretnijem domaćinu bodovi

ĐAKOVO CROATIA – SLAVIJA 1:0

ĐAKOVO – Igralište Đakovo. Gledatelja 150. Sudac Buček (Osijek).
STRIJELAC: 1:0 – Grgačev (67).
ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Križanović, Mišić (od 89. Galičić), Bošković, Nikolić, Kovačić (od 78. Borko), Klemen, Grgačević, Krajček, Abramović (od 64. Stipanović). Trener Damir Lelas.
SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Majstorović, Vukoja, Štavlić (od 80. Antunović), Valentić, Šubara, Dal. Žafaranić (od 80. Marčinković), Peharda, H. Ančurovski (od 75. Abramović), Jakovljević, Trener Dalibor Bognar.
U dobroj utakmici obje momčadi domaćin je imao više sreće i iskoristio prednost domaćeg terena te ostvario pobjedu s minimalnim rezultatom. Slavija je bila ravnopravan suparnik a pobjedonosni pogodak je postignut u 67. minuti susreta. Iako je je do kraja utakmice ostalo nešto više od dvadeset minuta Slavija nije iskoristila svoje prigode i na kraju radovao se domaćin. Svakako da je dobra igra Slavije dobar znak pred derbi utakmicu 28. kola, koja se igra u subotu u Pleternici između dva Požeško slavonska trećeligaša Slavije i Slavonije.