Četvrtak, 08 Svibanj 2014 13:54

Na veličkom su travnjaku igrali europski klubovi

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROSLAVILI 85 GODINA IGRANJA NOGOMETA U VELIKOJ -
VELIKA – Proteklog tjedna Nogometni Klub Papuk iz Velike je svečano obilježio 85 godina djelovanja. Sve je započelo posjetom grobova preminulih igrača, trenera i aktivista kluba kojima je odana počast i zapaljene svijeće zapalili svijeće, a sve je nastavljeno prijateljskom utakmicom veterana NK Papuka i NK Vallis Aurea na stadionu u Velikoj. Nakon utakmice svečanost se preselila u Vatrogasni dom gdje su bili nazočni svi dosadašnji i trenutni igrači NK Papuka, ali i visoki gosti, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, načelnik općine Velika Vlado Boban te gosti iz drugih klubova. - Nogomet u Velikoj se počeo igrati već početkom prošlog stoljeća, a prvo organiziranje nogometa kao sportske igre u Nogometni klub Velika 1929. godine. Nogometni klub Papuk je proslavio pedesetu obljetnicu 1979. godine uz izdanu knjigu „Pola stoljeća nogometa u Velikoj“ kojoj je autor bio Jelenko Topić - rekao je predsjednik NK Papuka Nedjeljko Marić, koji je istakao kroz povijest lijepe trenutke uspjeha, ali i današnje slabije rezultate. Za Veliku se nekada čulo i u Europi, a na veličkom travnjaku gostovali su prvoligaški klubovi Hrvatske ali i Njemačke.
Čestitke na visokom jubileju uputili su im načelnik općine Velika Vlado Boban, koji i osobno daje veliku potporu današnjem klubu, posebno selekcijama mladih, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
Predsjednik Nedeljko Marić je uručio oko tridesetak zahvalnica zaslužnim igračima, trenerima, suradnicima te najstarijem članu Pavlu Hakštok.