Srijeda, 30 Travanj 2014 23:44

Slavonija - Vukovar 1991 3 : 1

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok - 26. kolo

Igra samo prvo poluvrijeme

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Kurbaša (Valpovo), pomoćnici Šapina i Grofelnik.

 STRIJELCI: 1:0 – Golik (5), 1:1 – Petrović (30.-11m), 2:1 – Tomić (35), 3:1 – Pavelić (73).

 SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Tomić, Jo. Neruda, Golik, (od 83. Kolembus), Darmopil, Rehak, (od 54. Včelik), Parmaković, Zeba, Novak, (od 58. Žiška), Peharda. Trener Željko Mitrović.

 VUKOVAR 1991: R. Lacić, Vuković, Škarica, M. Lacić, Majtanić, Matić, Ivančić, (od 77. Stanković), Ivanda, Šest, Petrović, (od 75. Vlajčić), Jajetić, (od 70. Barišić). Trener Slavko Baketa.

 IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.

 Slavonija je zasluženo osvojila bodove u susretu protiv Vukovara 1991, iako nije igrala u kvalitetnom ritmu cijelu utakmicu. Već u otvaranju utakmice Slavonija je došla u vodstvo. Nakon prekršaja gostiju nad Pavelićem s desne strane na mjestu gdje se sijeku poprečna i uzdužna crta kaznenog prostora, slobodan udarac je izveo Golik i preko zida poslao loptu u nebranjeni prvi kut vratara Lacića, koji djelomično snosi krivicu za vodstvo Slavonije. Nakon toga sve je bilo u rukama Slavonije i igra i prilike za povećanje rezultata. U 15. minuti nakon vrlo dobre akcije u kojoj su sudjelovali Peharda-Pavelić–Golik, Golik se našao sam na oko 8 metara od Lacića i umjesto da loptu pošalje u mrežu, uputio ju je pored gola. U 24. minuti nova šansa za Slavoniju. Pavelić je poslao upotrebljiv centar šut, s desne strane na suprotnu stativu, a Rehak nije uspio postići pogodak s 2-3 metra od gol crte Vukovara 1991. U 26. minuti u prilici je bio Novak, koji je pobjegao obrani gostiju i šutirao s 16 metara pored gola. Nakon promašenih prilika slijedi kazna. U 29. minuti vrlo rijetki napad gostiju rezultirao je jedanaestercem. Najstrožu kaznu uspješno je izveo Petrović i izjednačio je rezultat. Već u 35. minuti Slavonija je povela. Korner s desne strane izveo je Pavelić. Uputio je loptu na prvu stativu, gdje je utrčao Tomić, koji glavom šalje loptu u gornji lijevi kut. U drugom poluvremenu Slavonija je začuđujuće odigrala anemično i "komotno", pa se nije moglo vidjeti nešto što bi privuklo gledatelje na utakmicu. Gosti su u pojedinim trenucima bili agresivniji, no nisu to uspjeli kraj odlične obrane Slavonije okrenuti u rezultatsku ravnotežu. Kada se pomalo činilo da bi utakmica mogla imati dramatičniji završetak u 73. minuti Včelik je pobjegao po desnoj strani, uputio loptu na drugu stativu, gdje je utrčao Pavelić i s 3-4 metra poslao loptu u nebranjeni dio mreže, te postavio konačan rezultat od 3:1.