Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 09:23

Pobjeda u prosječnoj igri Slavonije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

3. HNL istok - 18. kolo  -

 SLAVONIJA – LIVADA ŽELJEZNIČAR    2:0
POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 250. Sudac Matić (Osijek) 7. Pomoćnici Fratrić i Novaković.
STRIJELCI: 1:0 – Zeba (22), 2:0 – Novak (64).
SLAVONIJA: Rezo, Pavelić, (od 89. Kolembus -), Neruda, Berdi, Golik, (od 52. Tomić), Darmopil, Jagodić, Parmaković, Zeba, Novak, (od 67. Včelik), Peharda. Trener Željko Mitrović.
LIVADA ŽELJEZNIČAR: Barukčić, Andrijanić, Ravlić, Čavčić, Božić, Pavić, (od 73 Pleše -), Samardžić, Oreč, (od 80. Rakitić - ), Biro, Ćosić, Mijić, (od 67. Misir). Trener Braslav Ostojić.
Prvo poluvrijeme utakmice proteklo je u potpunoj dominaciji Slavonije. Prvu priliku za pogodak imala je Slavonija u 3. minuti preko Pavelića, no njegov šut s oko 7-8 metara s desne strane završio je pored suprotne stative. Novu priliku imao je Berdi u 7. minuti nakon kornera, kojeg je izveo Pavelić s desne strane. Berdi je s 4-5 metara pucao glavom točno u vratara Barukčića. Gosti su prvi puta došli pred gol Slavonije u 20. minuti i umalo došli u vodstvo. Lopta je upućena od jednog igrača gostiju s oko 18 metara završila u stativi pa nakon toga u gol autu. Ipak u 22. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Pavelić je izveo slobodan udarac iz dubine malo s desne strane. Nabacio je loptu u kazneni prostor gostiju na drugu stativu. Zeba je najbolje reagirao i glavom loptu poslao u mrežu s oko 3-4 metra. Do kraja prvog poluvremena Slavonija kontrolira igru ali ne uspijeva stvoriti izgledniju priliku za pogodak. Drugo poluvrijeme je pripalo gostima. Vrlo neugodne kontre dosta spora obrana Slavonije teško je uspjela zaustavljati pa su gosti bili u vrlo lijepim prilikama u 47., 50. i 70. minuti. Slavonija je također imala svoje šanse u 48., 54. i 58. minuti a u prilici su bili Zeba, Darmopil i Tomić. Ipak u 64. minuti nakon pasa Pavelića, Neruda je odlično centrirao na drugu stativu gdje se našao Novak i glavom poslao loptu u suprotni kut i postavio konačan rezultat ove više slabe nego dobre utakmice.