Subota, 15 Ožujak 2014 17:41

Igrali za pomoć u liječenju Marka Čokrlića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „NISI SAM“  -

POŽEGA – Treću godinu za redom u organizaciji Katoličke gimnazije, Caritasa Požeške biskupije i Požeškog sportskog saveza održava se Humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“. Ove godine turnir se igrao za prikupljanje pomoći za liječenje dječaka Marka Čokrlića, iz Novog Sela, učenika 8 b razreda OŠ Julija Kermpfa iz Požege.
- Evo potaknuti dobrim uspjehom koji smo postigli na prošla dva turnira koje smo igrali u Brestovcu i Jakšiću te pomoći koje smo uspješno prikupili organizirali smo i ovaj treći turnir. Odazvalo nam se 12 ekipa nogometnih klubova i škola, a imamo i 6 revijalnih utakmice, među kojima ističem i malonogometne ekipe djevojčica koje su se također uključile. Došle su nam ekipe iz Slobodnice i Batrine s područja Brodsko-posavske županije, mlade ekipe NK Hajduk iz Pakraca, NK Papuk iz Velike, NK Kaptol, NK Slavija iz Pleternice, NK Mladost iz Pavlovaca, te po dvije ekipe požeških klubova NK Slavonija i NK Požega – rekao je Mario Raguž, profesor tjelesne kulture, inicijator i pokretač, ali i glavni organizator cijelog turnira. Uz njega ova priča ide uspješno do sada, ali i dalje.
Nakon cjelodnevnog odigravanja utakmica, dobili smo i pobjednike turnira. Najbolja je bila ekipa NK Požege I, a za njima su se plasirali dječaci NK Mladost Pavlovci, treće mjesto zauzeli su NK Hajduk Pakrac, a četvrto mjesto ekipa NK Požega II. Svi dječaci su dobili medalje, a ekipe pehare. Proglašeni su i najbolji pojedinci, pa je Marko Tolić NK Pavlovci dobio pehar za najboljeg igrača, najbolji golman je bio Tin Ujević iz NK Požega I, a najbolji strijelac Bruno Raguž, NK Požega I.
Na turniru je uspješno prikupljeno sredstava potrebnih za liječenje a uz sredstva koja je dodala Požeška biskupija ocu Marka Čokrlića požeški biskup msgr Antun Škvorčević predao je preko 15.000 kn. Kako će se još priključiti neki sponzori organizator najavljuje i povećanje tih sredstava koje će uručiti obitelji.