Utorak, 11 Ožujak 2014 09:46

3. HNL Istok - 17. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Zaigrali tek na kraju utakmice

ORIOLIK – SLAVONIJA 3:2

 ORIOVAC – Stadion Oriolika. Gledatelja 250. Sudac Menđušić (Vinkovci).

STRIJELCI: 1:0 – Jurić (9), 2:0 – Tuličić (48), 3:0 – Jurić (50), 3:1 – Pavelić (67-11m), 3:2 – Tomić (87).
ORIOLIK: Herceg, Jandrlić, Petrović, Dubravac, Mišić, Jukić (od 46. Milinković), Olić, Šunjerga (od 46. Nožinić), Tuličić, Marušić, Bošnjaković (od 60. Ravlić).
SLAVONIJA: Rezo, Pavelić, Neruda, Berdi, Golik, Darmopil (od 63. Tomić), Jagodić (78. Pavličević), Parmaković, Zeba, Novak (od 64. Včelik), Peharda. Trener Željko Mitrović.
Derbi utakmica 17. kola odigrana je po dosta teškom terenu a pobjeda je pripala domaćinu. Slavonija je dosta slabo otvorila utakmicu, jer je Oriolik već u 9. minuti nakon nesporazuma najbolje obrane u ligi preko Jurića poveo. Početkom drugog poluvremena Slavonija je u samo dvije minute primila dva pogotka i obadva nakon prekida igre, gdje je obrana na čelu s vratarom Rezom bila neodlučna kod centaršuteva te došla u vrlo tešku poziciju. Rezultat je glasio 3:0. no, Slavonija se nije predavala. Nešto zbog nespretnosti, a većim djelom čudnih odluka sudaca samo dva puta je lopta završila u mreži domaćina. Na kraju Oriolik je došao do pobjede od 3:2, a sve drugo što se događalo u ovoj utakmici brzo će se zaboraviti. Ovim porazom Slavonija je pala na treće mjesto na tablici sa 30 bodova.
U subotu Slavonija na svom terenu dočekuje Livada Željezničara iz Slavonskog Broda koji zauzima donji dio tablice. Utakmica počinje u 15 sati.


Sigurna pobjeda Slavije

 SLAVIJA – VUKOVAR 1991 3:1

 PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Novosel (Osijek).
STRIJELCI: 1:0 – Antunović (12), 2:0 – Antunović (47), 2:1 – Lacić (55), 3:1 – Jakovljević (69).
SLAVIJA: Petković, Nikolaš (od 6. H. Ančurovski), Majstorović, V. Ančurovski, Antunović, Valentić, Dal. Žafaranić, Peharda, Marčinković (od 44. Vukoja), Abramović, Jakovljević. Trener Dalibor Bognar.
VUKOVAR 1991: Maslov, Glamočak, Škarica (od 71. Vuković), Majtanić, Lacić, Matić, Tomić, Ivanda, Šest (od 40. Jajetić), Petrović (od 81. Ivančević), Plum. Trener Slavko Baketa.
Slavija je potvrdila dobru formu na početku proljetnog dijela prvenstva i ostvarila pobjedu nad Vukovarom 1991. Novi igrač u redovima Slavije Ivan Antunović pokazao je svoje realizatorske sposobnosti i u drugom prvenstvenom nastupu za Slaviju. Nakon što je u Višnjevcu postigao jedini pogodak za Slaviju, u Pleternici je bio najzaslužniji za vodstvo Slavije, a sa svoja dva pogotka se nametnuo u igrača utakmice. Pobjeda Slavije nije dolazila u pitanje, jer je Antunović već u 12. minuti matirao vratara gostiju Maslova. Odmah početkom drugog poluvremena ponovno je Antunović bio strijelac i praktički je riješio pitanje pobjednika u ovoj utakmici, iako su gosti u 55. minuti smanjili rezultat. Točku na i stavio je u 69. minuti Jakovljević.
Ovom pobjedom Slavija je druga na tablici s 32 boda.
Slavija u slijedećem kolu gostuje kod Belišća koji zauzima donji dio tablice i Slavija ne očekuje probleme.