Utorak, 04 Ožujak 2014 10:05

Odličan uspjeh šahista GŠK Požega

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ŠAH - KADETSKO I JUNIORSKO PRVENSTVO – ISTOK – POJEDINAČNO  -
 
NOVA GRADIŠKA - Prošlog tjedna od 28. veljače do 02. ožujka održano je Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo šahovske zajednica županija Istok (Slavonija i Baranja), na kojemu su nastupili mladi šahisti GŠK Požega.
U kategoriji kadeta do 11 godina starosti mladi Požežani su se nametnuli svojim igrama a najbolji plasman osvojio je Tibor Kakuk (sa 7,5 osvojenih bodova) koji je ujedno osvojio i prvo mjesto, Erik Hajpek završio na drugom mjestu (6,5) i u Požegu su se vratili sa peharima. Ostali članovi kluba završili na slijedećim mjestima: Egon Hajpek 7. (sa 5,5 osvojenih bodova) Roko Vlahov 8. (5,5) i na 17. mjestu je završila debitantica Ana Šain sa 4 osvojena boda.
Uspjeh jedanaestogodišnjeg Tibora Kakuka zapravo i ne iznenađuje s obzirom da se još prošle godine na pojedinačnom držanom prvenstvu održanom u Splitu plasirao na svjetsko prvenstvo za kadete do 12. godina starosti koje će biti održano u Gruziji.
U konkurenciji kadetkinja do 15 godina starosti požeške šahistice su osvojile slijedeća mjesta: Ana Skukan 7. mjesto i Nora Pisker 8. mjesto. U konkurenciji kadeta do 15 godina starosti osvojili su sljedeća mjesta: Juraj Prevolšek 5. (sa 5 osvojenih bodova), Stjepko Čuljak 6. ( 5 ) i Marko Skukan 10. ( 2 boda).
U konkurenciji juniora do 19 godina starosti 7. mjesto je osvojio Ivan Martin Došen (sa osvojenih 5 bodova).