Subota, 01 Ožujak 2014 22:43

Naši došli do pobjede u uzavreloj atmosferi

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 2.HRL sjever - 14. kolo  -

RK Požega – RK Ivančica Ivanec  30:29 (19:16)

POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 700. Suci Jukić i Milaković (oba Osijek).

POŽEGA: Ćosić, Jurić, Jurković 3, Raguž 2, Krtalić, Balenović 3, Blagojević 1, Nekić 9, Grgurić, Rajić, Đuroković, Franjić, Didić 8, Šimić 2, Galić, Štetić 2. Trener Dario Anić.

IVANČICA IVANEC: Vujović, Galić 5, Hudoletnjak 1, Kapustić, P. Posavec 2, Žimbrek, Vidman, M. Posavec 6, Huđ 5, Šostar 2, Divjak, Štefanko, Malović 1, Hrg, Gotal 7, Geci. Trener Marko Gotal.

Derbi utakmica 14. kola 2-HRL sjever opravdala očekivanja oko 700 gledatelja u dvorani Grabrik. Koliko je bilo nervoze u obje momčadi govori podatak da je bilo čak 13 isključenja na 2 minute. Požega je nakon prvih dvadesetak minuta igre imala malu razultatsku prednost i što se bližio kraj prvog poluvremena polako se povećavala razlika na 4 pogotka (15:11 i 19:15). Domaći rukometaši su na poluvrijeme mogli otići i s više pogodaka prednosti da nije u završnici bilo nerezonskih završavanja akcija. U prvom poluvremenu istakao se vratar Požege Rajić, koji je svojim obranama dao sigurnost suigračima. U nastavku utakmice  se očekivalo da će Požega nastaviti s igrom iz prvog poluvremena, no dogodilo se razočarenje. U prvih deset minuta drugog poluvremena Požega postiže samo 2 pogotka, dok gosti prave seriju od 7:1 dolaze u vodstvo od 23:21. Bilo je vidljivo da Požega teško slaže igru u napadu i sve je ukazivalo na vrlo neizvjesnu završnicu utakmice  što se i dogodilo. Gosti su do pred sam kraj imali rezultatsku prednost, a u posljednje dvije minute dvije obrane Rajića omogućile su igračima Požege da preko Didića dođu do prednosti od 2 pogotka, što je bilo dovoljno da se utakmica privede kraju na veliko zadovoljstvo igrača Požege i gledatelja. Kod Požege osim vratara Rajića više su pokazali Nekić i Didić, a kod gostiju najopasniji po gol Požege su bili Gotal i M. Posavec.