Četvrtak, 31 Listopad 2013 13:47

Predsjednik Pavelić zatražio razrješenje

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

SAZVANA IZVANREDNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA -

POŽEGA – Nakon podnošenja izvješća o radu u devet mjeseci ove godine u kojem je iznesen bogati rad na uređenju Sportske dvorane Grabrik, te i posljednja aktivnost, nabavka vozila za prijevoz sportaša nakon dvadesetak godina, podnošenja urednog financijskog izvješća koje je skupština usvojila predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić je istakao da moli sve članove skupštine da glasaju za njegovo razrješenje. Tražio je da se o tome ne raspravlja, da nije slabog zdravstvenog stanja niti je na to ponukan zbog obiteljskih razloga kako se to uglavnom navodi. – Neke okolnosti su se promijenile u odnosu na financijera koji određuju i predlažu kako i kuda dalje sa sportom. Ja moram priznati da se tu nisam vidio ili me oni nisu vidjeli uIMG 1595 budućnosti, pa da bi ja bio pošten i dobar ja sam u razgovoru s tim ljudima predložio da ja odem s mjesta predsjednika. Neću dati ostavku, nego tražim da razriješite predsjednika, Izvršni odbor i Nadzorni odbor. Ne zbog nerada jer smatram da smo radili, nego mislim da bi svaka druga situacija bila štetna za sport. Da ne bi ja ili netko iz Izvršnog odbora zavlačio, a to štetilo sportu, jer u sportu je važan fer plej, ja ću tražiti razrješenje – rekao je predsjednik Pavelić, kojega je Skupština većinom glasova nakon toga razriješila dužnosti.

 - Ponosan sam na sve sportaše koji su ostvarili dobre rezultate i smatram da je upravo njihov rezultat dio onoga što smo mi radili da smo im omogućili da postignu te rezultate. Savez postoji zbog sportaša da bi im bio servis a poseban pomak vidimo u radu mladih sportaša. Ipak tu djecu treba zadržati oko sporta – istakao je Pavelić, sada već razriješeni predsjednik PSS.

Kako sada u savezu nema niti jednog organa upravljanja, potrebno je ubrzo ponovno sazivanje Skupštine nakon prikupljenih prijedloga za novog predsjednika i izbor rukovodstva.