Srijeda, 30 Listopad 2013 11:07

Požeški BBK zauzeo drugo mjesto

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZAVRŠENA SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA -

POŽEGA – Sa ukupno 16 odvezenih trka završila je i Slavonska brdsko biciklistička liga u kojoj su vozili biciklisti dva požeška kluba Brdsko biciklistički klub Požega i Luks Racing team, od ukupno 18 klubova. Odličan plasman postigli su biciklisti BBK Požega zauzevši u ukupnom poretku kao drugi. - To nam je ponovljen rezultat od prošle godine što govori o jednom našem kontinuitetu. Čestitam svim članovima kluba koji su sudjelovali u ovogodišnjoj biciklističkoj ligi i time doprinijeli ovom našem odličnom rezultatu – istakao je Dinko Zima, predsjednik BBK Požega.
 - Pojedinačno trojica naših natjecatelja bit će na postolju na završnoj dodjeli nagrada. Najvredniji rezultat ostvario je Marko Batori - 1. mjesto u kategoriji ELITE što se smatra i ukupnim pobjednikom lige. U kategoriji MASTER B Goran Pavić osvojio je 1. mjesto. U kategoriji JUNIORI Matej Batori osvojio je 2. mjesto. Najbliži osvajanju medalje bili su Filip Štimac koji je osvojio 4. mjesto u kategoriji JUNIORI, te Jelena Vukosavljević koja je osvojila 4. mjesto u kategoriji ŽENE. Vrlo solidne rezultate postigli su i braća Verhas, Dorijan je osvojio 5. mjesto u kategoriji KADETI, a Mateo 6. mjesto u kategoriji ELITE – rekao je predsjednik Zima.

Luks Racing team zauzeo 5. mjesto

I drugi požeški klub zauzima dobro 5. mjesto u ukupnom poretku, što je za njih odličan rezultat, budući da su paralelno vozili na brojnim kupovima i biciklističkim utrkama u inozemstvu, te su zbog čestih poklapanja termina utrka na utrkama Slavonske lige vozili s manje natjecatelja. – Mi smo u ovoj godini dali više naglasak na sudjelovanju u većim kup utrkama i posebno poznatim inozemnim utrkama jer smo htjeli da naši biciklisti dobiju bolja iskustva velikih i međunarodnih trka gdje se pojavljuju jaki vozači. Kako smo paralelno vozili na više natjecanja manje smo bili prisutni na Slavonskoj ligi, no naši rezultati nisu ništa manji zbog toga, jer smo u nekoliko kategorija na postolju – rekao je predsjednik kluba Igor Marač.IMG 0185

 - U kategoriji JUNIOR naš vozač Marko Radoš osvaja uvjerljivo prvo mjesto, a u najjačoj kategoriji ELITE Bruno Šimčik zauzima 3. mjesto ispred svog klupskog kolege Mateja Skuzina koji se plasirao na 4. mjesto. Naš ponos je i Dea Pavičić, mlada biciklistica, koja je u kategoriji ŽENE također osvojila 1. mjesto, a istovremeno vozila i još nekoliko utrka hrvatskog kupa i međunarodnih utrka – dodaje Marač.