Utorak, 09 Srpanj 2013 09:57

U Pleternici snage odmjeravaju prvoligaš Dinamo i trećeligaš Slavija

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MAMIĆ DOVODI MOMČAD NA TRADICIONALNU PRIJATELJSKU UTAKMICU -

PLETERNICA – Već treću godinu za redom pleternični trećeligaš Slavija ugostit će starog prijatelja, najtrofejniji hrvatski klub – GNK Dinamo iz Zagreba. Utakmica će se dogoditi 9. srpnja 2013. u 18 sati na stadionu Stjepan Zdenko Šivo. Kako doznajemo od Petra Čuljka, jednog od organizatora tog tradicionalnog susreta, ulaznice se neće prodavati u pretprodaji već samo na dan utakmice na ulazu u stadion.

 - Ulaznica za tribine koštat će 40 kuna, a 30 kuna za stajanje. Žene i djeca do 15 godina ne plaćaju ulaz. Radujemo se što nam Dinamo opet dolazi i što Zdravko Mamić nije prekršio obećanje dano proteklih godina da će opet dolaziti – ističe Čuljak.

 Doznajemo da plavi u gradić Pleternicu u Požeško-slavonskoj županiji dolaze u najjačem sastavu (ne računajući ozlijeđene igrače i one koji imaju reprezentativne obveze). Podsjećamo da je protekle godine utakmici nazočio i Davor Šuker, sada predsjednik HNS-a, a njegov se dolazak očekuje i ove godine. U prošlogodišnjem dvoboju, gosti iz Zagreba svladali su domaćina rezultatom 2:0 pogocima Sammira i Rukavine. Prijateljsku je utakmicu tada gledalo dvije tisuće posjetitelja, a nisu igrali samo Dinamo reprezentativci koji su bili na zasluženom odmoru. Zdravko Mamić tada je Pleterničanima dao obećanje da će dolaziti svake godine i obećao Slaviji 100.000 kuna, a nakon što su se u restoranu Bijela kuća u Blackom čule ovacije, rekao je da je to najveći pljesak kojeg je dobio, pa će donaciju povisiti na 150.000 kuna za, kako je rekao, “mirniju jesen”. Druženje se nastavilo u tamburaškom tonu, a grupa Naša grana za svoj je nastup od Mamića zaslužila novčanicu od 500 eura. Kako će se svirati ove godine, čut ćemo danas poslije podne.