Srijeda, 10 Srpanj 2013 10:57

Zagrebački Dinamo po treći puta gostovao u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA PRED 3.500 NAVIJAČA -

SLAVIJA – DINAMO 1:4

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 3.500. Sudac Mario Adžijević (Lipik), pomoćnici Jurišić i Matijević.

STRIJELCI: 0:1 – Kramarić (27), 1:1 – Dal. Žafaranić (36.-11m), 1:2 – Pamić (38).1:3 – Brozović (61), Kramarić (90)

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Vukoja, Majstorović, Ančurovski, Tokić, Lovreković, Dal. Žafaranić, Peharda, Hoborka, Dav. Žafaranić,  još su igrali Leist, Nikolaš, Ognjenčić, Kamenčak, Valentić, Valenta, Jukić, Jakovljević, Štavlić, Majetić. Trener Dalibor Bognar.

DINAMO: Migliore, Soudani, Ademi, Antolić, Fernandes, Addy, Vrsaljko, Leko, Pivarić, Pamić, Čop, još su igrali Mikulić, Ibanez, Pinto, Kramarić, Husejinović, Brozović. Trener Krunoslav Jurčić.IMG 5323

Treću godinu za redom pred početak natjecanja Prve HNL nogometaši Dinama gostuju u Pletrnici. Za Pleternicu i okolicu to je izniman sportski događaj. Već više od pola sata prije početka utakmice nije se moglo naći slobodnih sjedećih mjesta, a vrlo brzo se napunilo gledalište i prema našoj procjeni susretu je nazočilo preko 3.500 gledatelja. Ambijent je bio izvrstan, a za raspoloženje navijača i da sve protekne u slavonskom tonu se pobrinuo tamburaški sastav „Naša Grana“ iz Požege. Pred početak susreta na tribini su se našli eminentni nogometni djelatnici i dužnosnici HNS-a Zorislav Srebrić, Martin Novoselac, te predsjednik Dinama Mirko Barišić sa suprugom, i Zoran Mamić, a ispred domaćina gradonačelnica Antonija  Jozić, saborski zastupnik Franjo Lucić,  gradonačelnici i načelnici IMG 5342Požeško slavonske županije i Požeško slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenicima. Dinamo je izveo na teren sve igrače (osim povrijeđenih) koji su u ovom trenutku spremi za utakmicu i koji su u kadru za prvenstveni susret 1. kola protiv Osijeka. Slavija se dobro nosila s Dinamom sve do 27. minute, kada je Kramarić pogodio mrežu domaćina. U 36. minuti Dalibor Žafaranić je iz jedanaesterca izjednačio  rezultat, da bi vrlo brzo šut Pamića s oko 18 metara završio u donjem desnom kutu vratara Petkovića. Brozović je u 61. minuti povećao rezultat na 1:3. Konačan rezultat postigao je Kramarić u 90. minuti.