Ponedjeljak, 08 Srpanj 2013 08:04

Mlađi pioniri Slavonije iz Požege treći

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KVALITETNA NOGOMETNA LIGA MLADEŽI- MLAĐI PIONIRI -

 Završilo je prvenstvo i u 1. Kvalitetnoj nogometnoj ligi mladeži mlađih pionira za sezonu 2012/13.  godinu. U izuzetno jakoj konkurenciji najboljih klubova iz Regije natjecala su se i tri naša županijska ligaša: Slavonija iz Požege, Papuk iz Velike i Slavija iz Pleternice.  Najbolje plasirani bili su mlađi pioniri Slavonije koji su osvojili odlično treće mjesto na čelu s trenerom Milanom Krmarom. - Smatramo da možemo biti izuzetno zadovoljni s ostvarenim plasmanom, jer to nam je već postala dugogodišnja „praksa“ da u pionirskoj konkurenciji budemo uvijek pri vrhu ljestvice. Ispred sebe smo pustili samo jake nogometne centre, prvoplasiranu Cibaliju iz Vinkovaca i drugoplasirani Osijek, kojima smo dostojno parirali tijekom cijelog prvenstva. Zahvalio bi se svim mojim igračima na ostvarenom plasmanu i nadam se da ćemo u sljedećoj natjecateljskoj sezoni nastaviti s uspješnim igrama i potvrditi kvalitetu - kaže trener Milan Krmar.  Mlađi pioniri Slavonije su iz 26 susreta u čak 18 pobijedili, 4 odigrali neodlučeno, i doživjeli samo 4 poraza, te  osvojili 58 bodova, uz odličnu gol razliku: 87:24. Pioniri Slavije iz Pleternice završili su na devetom mjestu sa 26 bodova. Iz 26 susreta u 8 su pobijedili, 2 odigrali neriješeno i pretrpjeli 16 poraza, uz gol razliku: 42:79. Papuk iz Velike završio je na jedanaestom mestu s 22 boda. Iz 26 susreta u 7 su pobijedili, 1 odigrali neodlučeno i 18 puta poraženi, uz gol razliku: 28:87.  Konačni plasman:  prvak je Cibalija iz Vinkovaca sa 66 bodova, ispred Osijeka sa samo tri boda manje, treća je Slavonija iz Požege s 58 bodova, koliko ima i četveroplasirani Livada Željezničar iz Slav. Broda, peti je Hypo limač iz Osijeka s 53,  šesta Marsonija iz Slav. Broda i sedma Sloga iz Nove Gradiške sa po 44, osmi Graničar iz Županje s 34, deveta Slavija iz Pleternice sa 26,  deseta Mladost iz Cernika s 24, jedanaesti Papuk iz Velike s 22,  dvanaesti Otok s 18, trinaesti Vukovar 1991 s  13 i četrnaesto Đakovo-Croatia sa samo 9 bodova.   (Jo.B.)

 

ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA  – POČETNICI

Početnici Slavonije iz Požege drugi

  Početnici Slavonije iz Požege u protekloj sezoni osvojili su drugo mjesto, iza ove godine boljih početnika Hajduka iz Pakraca. Nakon višegodišnje dominacije Slavonija je prepustila primat Pakračanima, koji su zasluženo osvojili prvi naslov. Jer iz 18 susreta Hajduk je osvojio čak 51 bod, a Slavonija 42 boda. Međutim osim igrača treba pohvaliti i trenera početnika Slavonije Milana Krmara kojem je u radu pomagao trener Mario Engelmann, koji inače trenira limače Slavonije, njih 20-ak dječaka  rođenih 2002. godine.Limači 2002

- Te igrače rođene 2002. godine povremeno ću uključiti u rad mlađih pionira ili početnika, od sljedeće sezone. Jer kvalitetu imaju, ali im nedostaje pravih prvenstvenih utakmica. Treba istaknuti da je prava šteta što limači nisu uključeni u natjecateljski dio, jer na području naše Županije nemamo dovoljno ekipa. Isti su primorani igrati na turnirima ili međusobno. Imamo još dvije kategorije limača 2003. i 2004. godište koje ja vodim, te 2005. godište i mlađe koji trenira Krešo Poleti. Tako da imamo dovoljan broj limača tj. igrača najmlađih uzrasta, koji sačinjavaju Klub mladeži ŠNK Slavonija. Međutim treba ih posebno pohvaliti jer njih uopće ne smeta ni vrućina, niti kiša,  već oni uporno i sada (bez ljetne stanke), treniraju zajedno s pionirima  u jutarnjim ili večernjim satima. Za sad juniori i kadeti imaju ljetnu stanku do 20. srpnja, a onda i oni kreću s pripremama za predstojeću sezonu  - kaže trener Krmar.