Petak, 05 Srpanj 2013 11:44

Požeški atletičari trčali u Čigoču – europskom selu roda

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U povodu Dana sela roda Čigoč,  prvog Europskog sela roda u Europi, Atletski klub "Marathon 2006" i Park prirode Lonjsko polje treću godinu za redom organizirali su atletsko druženje u netaknutoj prirodnoj ljepoti Parka prirode Lonjsko polje.

Održane su utrke na 4850 i na 9700 metara. Od Požežana na kraćoj dionici nastupili su Hrvoje Matoković i Tomislav Krstanović koji je zauzeo izvrsno 4. mjesto. Na dužoj dionici nastupila su trojica naših trkača, a najuspješniji je bio Dinko Zima koji je s rezultatom 42.28. zauzeo 5. mjesto u ukupnom plasmanu. Darijo Ledić bio je 8, a Hrvoje Jagetić 12.

-Staza je bila dosta teška za trčanje jer se trčalo po makadamu, nasipu te vrlo neravnoj livadi na kojoj se ispasala stoka. Relativno malo utrka u Hrvatskoj se održava po takvom terenu. Vrijeme za trčanje je bilo dobro, a ja sam zadovoljan postignutim vremenom jer sam bio brži od planiranih 4 minute i 20 sekundi po kilometru. Organizacija utrke je bila vrlo dobra, a domaćini su se potrudili dostojno prezentirati Čigoč – europsko selo roda – istaknuo je Dinko Zima.

Već u subotu će naši atletičari nastupiti na veteranskom prvenstvu Hrvatske na stazi koje će se održati u Zagrebu.