Srijeda, 05 Lipanj 2013 11:00

Četiri postolja za Luks Racing Team

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BH ŠKODA KUP 2013. TUZLA -

TUZLA - U nedjelju 02. lipnja požeški biciklisti LUKS Racing Team-a su nastupili na utrci Škoda Kupa u Tuzli koji se boduje za prvenstvo Bosne i Hercegovine. Vozili su klubovi iz Bosne i Hercegovine, Crne gore i požeški klub iz Hrvatske. Utrka se vozila na zahtjevnoj, teškoj i mokroj stazi dužine četiri kilometra, a ovisno o kategoriji vozilo se dva, pet ili sedam krugova.dea

U kategoriji Žene, nastupila je mlada Dea Pavičić i u konkurenciji starijih natjecateljica  premoćno je osvojila prvo mjesto. U utrci koja se vozila dva kruga Dea je drugoplasiranu ostavila preko tri minute.

U kategoriji Junior Marko Radoš osvojio je vrlo dobro drugo mjesto iza natjecatelja iz Banja Luke koji je našeg Marka u utrci od pet krugova ostavio za nešto manje od jedne minute.

luks racingU kategoriji do 23 godine Bruno Šimčik je odvezao vrlo dobru utrku i u utrci od sedam krugova drugoplasiranog natjecatelja je ostavio preko 4 minute zaostatka.

U najjačoj kategoriji Elite Matej Skuzin, iako je trebao voziti u kategoriji do 23 godine, u jakoj konkurenciji osvojio je treće mjesto sa zaostatkom iza drugoplasiranog od 45 sekundi.

 - Sve u svemu vikend za naše bicikliste je bio vrlo uspješan jer su nastupom u četiri kategorije u svakoj kategoriji imali osvojeno postolje. 1mataOva utrka u Tuzli je poslužila i kao generalna proba pred utrku u Samoboru koja je kategorije UCI CLASS 1 i na kojoj se očekuju najbolji europski i svjetski biciklisti, a na kojoj naši biciklisti ponovno kreću u lov na UCI bodove i rangiranje na svjetskoj rang listi – istakao je predsjednik kluba Igor Marač.