Ponedjeljak, 03 Lipanj 2013 12:20

Danije Parac postao europski prvak

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

MLADI POŽEŠKI DIZAČ UTEGA POTUKAO REKORDE  -

 

POŽEGA – Do sada Požežanima gotovo nepoznati mladić, samozatajni dizač utega Danijel Parac postigao je jedinstveni uspjeh već na početku svoje karijere. On je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u dizanju utega koje je održano u Knjaževcu u Srbiji postao europski prvak u kategoriji bench press do 75 kg podigavši 105 kilograma teške utege. Prilikom osvajanja prvog mjesta on je uspio oboriti i čak tri svjetska rekorda u disciplini powerlifting, u kojemu je do sada svjetski rekord podizanja iz čučnja od 190 kg podigao na 200 kg. Srušio je i rekord od 210 kg u mrtvom dizanju podigavši 215 kg, te ukupni svjetski rekord od 505 kg podigavši u tri discipline ukupno 520 kg.

IMG 0495Danijela je po povratku s Europskog natjecanja primio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i čestitao mu na ovom uspjehu. – Danijel je mlad čovjek, Požežanin, kojega smo prepoznali u pravo vrijeme i mladić u kojega smo imali vjeru. Mladić kojega smo bodrili, pomagali i financijski i on je to vratio Požegi na najbolji mogući način. Naporno je vježbao, rezultati su vidljivi. Mi ćemo ga i dalje podržavati jer vjerujemo u njega, mladog čovjeka, vjerujemo u sport – istakao je gradonačelnik Ronko.

- Ovo mi je bilo treće natjecanje, nakon prvenstva Hrvatske i balkanskog prvenstva koje sam sve osvojio. Ovdje sam uspio osvojiti europsku titulu i oboriti tri svjetska rekorda. Uvjeti na natjecanju nisu bili najbolji jer je pod bio mekan, pa su dizači velikih težina padali uslijed vibracija. No ja sam zadovoljan – rekao je zahvalivši gradu Požegi i gradonačelniku na potpori. Slijedeće natjecanje očekuje ga u Bjelovaru na fitfestu te u Virovitici na pozivnom prvenstvu Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja.