Utorak, 21 Svibanj 2013 14:03

Požežani vidjeli pravi boksački spektakl

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

MARK DE MORI OSVOJIO TITULU PO WBU VERZIJI  -

 

Mark de Mori postao je prvak svijeta u super teškoj kategoriji po WBU verziji svladavši Adnana Buharaliju iz Bosne i Hercegovine u punoj dvorani Grabrik. U tom meču borili su se izuzetno jaka dva udarača gdje je na kraju pobjedila desnica australskog borca. Borba u prve dvije runde je bila podjednaka gdje su se izmjenjivale serije udaraca na obje strane. U 3. rundi Buharalija zadaje težak udarac De Moriju gdje ovaj ostaje jedva na nogama, ali sudci su odlučili da je taj udarac bio neregularan pa su dopustili De Moriju da dobije prekid i odmor od dvije minute. Nakon te runde vidio se je samo jedan borac Mark De Mori je preuzeo inicijativu i počeo žeštoko udarati, krajem 5. runde stradao je nos Buharalije, nakon toga jednostavno tim i sam Buharalija su odlučili prekinuti borbu u 6. rundi jer nos jednostavno nije izdržao i Buharalija nije htio još veće ozljede. Mark De Mori ovom pobjedom ostvario je rezultat karijere, upisavši se na listu teškaških boksačkih prvaka svijeta.

Važnost ovog večerašnjeg meča svojim sudjelovanjem uveličali su boksačka legenda Željko Mavrović i K-1 World Grand Prix pobjednik Mirko Filipović koji su sjedili u društvu gradonačelnika Zdravka Ronka i mr. sc. Marijana Cesarika, zamjenika ministra zdravlja.

boks2U predborbama kao uvertira u sjajnu noć uspješna su bila sva tri boksača iz požeškog kluba Graciano. Robert Krpan svladao je tehničkim nokautom u 2. rundi Daria Lazarova iz Slavonskog Broda. Mihael Jugović sudačkom odlukom svladao je Dinu Martinovića iz Borova i Matko Prpić sudačkom odlukom svladao je Jovicu Potkornjaka. Nakon toga uslijedile su dvije profesionalne borbe. U prvoj borbi Slaviša Simeunović tehničkim nokautom u 4. rundi svladao je Adila Rusidija. U drugom profesionalnom meču Radenko Kovač tehničkim nokautom u 2. rundi pobijedio je Todora Ilića.

boksU pauzi između profesionalnih borbi i glavne borbe održana je svečana primopredaja boksačkog ringa kao poklon Grada Požege Boksačkom klubu Graciano. Treneru kluba Graciano Željku Krpanu darovnicu je predao gradonačelnik Zdravko Ronko pohvalivši dosadašnji uspjeh Boksačkog kluba „Graciano“ – Klub „Graciano“ djeluje od 2004. godine i u tom razdoblju ostvario je zavidne rezultate. Njegovi su članovi ponosni vlasnici brojnih medalja od čega je 5 zlatnih, a sudjelovali su na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu i ja kao gradonačelnik i Grad Požega ponosni smo što vam možemo pokloniti ovaj ring – rekao je gradonačelnik Ronko. Gradonačelnik je i podijelio pehare sudionicima prva tri meča večerašnjeg programa.

boksackiMark De Mori, okitivši se pojasom svjetskog prvaka u super teškoj katgoriji po WBU verziji zahvalio je gradonačelniku Ronku na dijeljenju njegove vizije, Nailu Mahmutoviću i Tomislavu Jakoboviću koji su glavni organizatori borbe te Željku Mavroviću i Mirku Filipoviću što su svojim dolaskom uveličali ovaj spektakl. Mark De Mori ovu je borbu i titulu posvetio svojoj supruzi, Požežanki Milijani. (A.P.)