Srijeda, 17 Travanj 2013 15:05

Požežani trčali na 30. Bečkom maratonu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Obzirom da je ovo jedan od najkvalitetnijih maratona u Europi broj sudionika bio je ograničen na 20 000. O kvaliteti utrke najbolje govori podatak da je na 21 km pobijedio općepoznati Etiopljanin Haile Gebrselassie, a na 42 kilometra je prvih osam natjecatelja iz Kenije i Etiopije.

Po vrlo toplom vremenu (oko 20°C) naši atletičari postigli su zadovoljavajuća vremena. Tako je Jagetić istrčao maraton u vremenu 3:27:38, a Ledić 3:30:46. Na upola kraćoj dionici Pavić je trčao 2:14:32, a Zima 1:38:35.

„Bečki maraton jedan je od nekoliko najpoznatijih u Europi i poseban bio je poseban doživljaj trčati Bečkim ulicama. Bilo je dosta naporno jer je temperatura bila prilično visoka, ali uz cijelu dionicu staze bilo je jako puno navijača koji su nas bodrili. Gotovo na svaka tri kilometra grupe muzičara i plesača su davale podršku natjecateljima. Možete zamisliti kakav je doživljaj kada imate na startu preko 20 000 trkača, koji imaju svaki svoj cilj. Nekome je bio cilj samo doći do kraja utrke, nekome poboljšati svoj najbolji rezultat, a nekome uživati u atmosferi trčanja Bečkim ulicama. Ovo zaista treba doživjeti - rekao nam je sudionik polumaratona Dinko Zima koji se zahvalio sponzorima. Slijedeća utrka na kojoj će nastupati je polumaraton u Slavonskom Brodu, a prije toga će sudjelovati na tradicionalnom trčanju od Požege do Velike „Panežićev memorijal“ koji će se ove godine održati 5. svibnja.