Nedjelja, 24 Ožujak 2013 17:25

Slavonija upisala nove bodove

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL Istok – 18. kolo  -

 

SLAVONIJA – GRANIČAR 2:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Fratrić Darda (7), Pomoćnici Severinac i Šapina.

STRIJELCI: 1:0 – Martinović (50), 2:0 – Martinović (90).

SLAVONIJA: Pavić 7,5 Mi. Pavelić 7, Jan Neruda 7, Berdi 7, Šulc 7 (od 68. Golik 7), Včelik 7, Martinović 8, Parmaković 7, Zeba 7, Ergotić 7, Mar. Pavelić 7 (od 77. Darmopil 7). Trener Krešo Poleti 7.

GRANIČAR: Ivkić 6, O. Galović 6,5 Kegalj 6 (od 84. Pastuović -), Breškić 6, Bukovac 6, Vidović 6,5 H. Galović 6,5 Petričević 6, Prnjak 6 (od 60. Pejaković 6), Kovačević 7, Orkić 6,5. Trener Hrvoje Bušić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Martinović.

Derbi utakmica kola nije bila lijepa za oko, ali zbog toga nije bila ništa manje nezanimljiva. Slavonija je imala priliku doći u vodstvo u 34. minuti kada je Ivkić srušio u kaznenom prostoru Milu Pavelića i Fratrić je opravdano pokazao na jedanaesterac. Da li se potvrdilo nepisano pravilo da igrač na kojem je napravljen jedanaesterac ne izvodi najstrožu kaznu prosudite sami, ali Pavelićev šut završio je u stativi i propala je prilika da Slavonija ode s vodstvom na odmor. Ipak nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu Slavonija je povela. Mile Pavelić je odigrao povratnu loptu na rub kaznenog prostora Graničara koju je prihvatio Martinović i zatresao mrežu Ivkića. Nakon vodstva Slavonije Graničar se otvorio i prisilio igrače Slavonije na obranu vlastitog gola. Graničar je vršio pritisak i imao više od igre, no bez prave prilike za pogodak sve do 90. minute. U izglednoj prilici gostiju za pogodak vratar Pavić pravi prekršaj i novi jedanaesterac, ali za goste. Od mogućeg tragičara vratar Slavonije Pavić došao je do junaka, jer je obranio jedanaesterac i odmah bacio kontru do Martinovića, koji je napravio sve sam i postigao drugi pogodak i postavio konačan rezultat utakmice 2:0.

Josip Neferović