Petak, 22 Ožujak 2013 11:17

Sportski proračun bez smanjenja

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA  -

POŽEGA - Unatoč krizi i smanjenju sredstava Požeški sportski savez nije ni prošle godine imao niti kunu manje u proračunu koji je iznosio gotovo 3,24 milijuna kuna. Proračun je u potpunosti zadovoljio financiranje rada 72 sportske udruge u koje je uključeno gotovo 4 tisuće sportaša, od mladih, do natjecateljskog dijela i sportskih rekreativaca. Od slijedeće godine ovaj broj će biti povećan za novu udrugu Sportsko društvo Lopta, koja će se baviti obučavanjem djece za rukomet i rukometnom školom, a koja je odlukom skupštine primljena u članstvo saveza.

IMG 4434Najveći dio proračuna saveza daje grad Požega u iznosu od 2,9 milijuna kuna, a taj iznos će grad osigurati i u ovoj godini. – Bez grada Požege i razumijevanja prema sportu ne bi mogli dobro funkcionirati. Evo to se vidi i kroz ovu obnovu dvorane Grabrik gdje se investira 800 tisuća kuna, a radovi se i nastavljaju. Tu su svakako i drugi sportski objekti, kuglana, streljana, gdje se također ulaže. Zadovoljni smo i što se primjećuje pomak u kvaliteti sporta, što su prisutni sve bolji rezultati i viši plasmani naših klubova – rekao je predsjednik Krešimir Pavelić na skupštini.

Požeški sportski savez organizira nekoliko desetaka sportskih manifestacija tijekom godine, mnoštvo turnira od memorijalnih do nagradnih, vodi nekoliko liga od malonogometnih do odbojkaških, a posebno se brine o razvoju sporta od najmlađih kroz organizaciju Olimpijskog festivala dječjih vrtića i Sportskih igara mladih.

Prošle godine održano je niz školskih sportskih natjecanja, no konstatacija je da su djeca koja se takmiče u školskim sportskim društvima uglavnom djeca koja su aktivna u sportskim društvima koja rade pri Požeškom sportskom savezu, koja se natječu za društva i klubove. Upravo školska sportska društva bi trebala biti rasadnici novih kadrova koji bi onda najtalentiranije upućivali u sportske klubove, a ne da osnovu svih školskih timova čine djeca koja se već nalaze u sportu.

Skupština je izmijenila i statut kojim se zaposlenicima saveza onemogućuje da budu i članovi Skupštine Požeškog sportskog saveza, jer time dolaze u sukob interesa prilikom odlučivanja. Raspodjelom novca uglavnom su sva društva bila zadovoljna, svjesni da su to minimumi koji osiguravaju djelovanje društava, rad sa mladima i odlazak na natjecanja koja se prioritetno financiraju iz tih sredstava, ali da u nekim sredinama sportska društva dobivaju i manje sredstava.