Srijeda, 20 Ožujak 2013 17:33

Ponovno oživljava Atletski klub Požega

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Desetak i više godine atletika u Požegi postojala je samo na papiru. Jedina aktivnost koju je uprava AK Požega organizirala bilo je tradicionalno trčanje Panežićev memorijal, trčanje od Požege do Velike. Međutim, zdravi način života i sve veća potreba ljudi za sportskim aktivnostima, pogotovo trčanjem, čini se da je ponovno zaživjela i u Požegi. Sve češće se sreću rekreativci koji trče po nasipu Orljave, ili u parku kod Zvečeva. U tom kontekstu treba spomenuti i nekoliko atletičara koji su ove godine odlučili sudjelovati na nekolicini uličnih trka u Hrvatskoj i inozemstvu, a nastupat će za Atletski klub Požega. To su Hrvoje Jagetić, Darijo Ledić, Kruno Pavić, Marijan Križanović, Goran Ugrčić i Dinko Zima.

Pripreme za novu sezonu su već u punom zamahu pa tako nabrojena grupa dnevno odrađuje i po desetke kilometara treninga po makadamu i asfaltnim cestama Požeštine. Prva utrka za koju se spremaju je polumaraton u Osijeku (24.3.), koja je ujedno i ekipno prvenstvo Hrvatske. Najiskusniji od navedenih natjecatelja Dinko Zima izjavio je da se nakon dugo vremena pojavila grupa atletičara koja može solidno istrčati cestovne utrke dulje kilometraže. Iako je tek početak sezone, u Osijeku im je plan istrčati osobne rekorde u polumaratonu te ekipno biti oko petog mjesta u Hrvatskoj što bi bio veliki uspjeh.

Nakon Osijeka slijedi odlazak u Beč na tradicionalni maraton. Na toj utrci koja se ove godine organizira tridesetu godinu za redom sudjelovat će 20.000 natjecatelja, a kvota za sudjelovanje je već popunjena. Na dionici 42,125 km sudjelovat će Hrvoje Jagetić i Darijo Ledić koji očekuju da poprave rezultate maratona istrčanog u Crikvenici prošle godine. Na upola kraćoj dionici sudjelovat će Kruno Pavić i Dinko Zima. Nakon Beča članovi AK Požega sudjelovat će na niz cestovnih utrka te državnom natjecanju za veterane na stazi. Na kraju sezone, ako ih zaobiđu ozljede nakon ogromnog broja pretrčanih kilometara, planiraju istrčati i maratone na Plitvicama, Zagrebu i Budimpešti.