Četvrtak, 14 Veljača 2013 12:20

U društvu Čilića, Dodiga i Karlovića

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TENIS KLUB POŽEGA NA ZAGREB INDOORS  -

 

ZAGREB – Tenis klub Požega organizirao je za vrijeme trajanja najvećeg teniskog turnira u Hrvatskoj, Zagreb Indoors, odlazak i prisustvovanje turniru u dvorani Doma sportova. U Zagreb je išlo 20-tak najmlađih članova i djece koja igraju u klubu, te dvadesetak seniora i roditelja. 

IMG 1502- Odlazak je zamišljen u svrhu popularizacije i promocije tenisa među najmlađim članovima. Djeca su imala susrete sa našim najpoznatijim tenisačima, Čilićem, Dodigom i Karlovićem. Mogli su se fotografirati, dobiti autogram a neki i odigrati po koji poen. Djeca su sudjelovala i u programu animacije i plesu sa likovima iz crtanih filmova. Tenis klub je organizirao besplatan prijevoz, ulaznice za turnir i okrjepu za djecu – istakao je Bruno Horvat, predsjednik Tenis kluba Požega. Male i velike tenisače put Zagreba ispratio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

 

 

 

POBJEDNIK ATP ZAGREB INDOORSA MARIN ČILIĆ

IMG 1664 Tenisači  Kluba Požega pratili su dvoboj između Marina Čilića (CRO) i Grega Zemlje (SLO). Hrvatski tenisač je s lakočom pobjedio u tom dvoboju 6:2, 6:3, i tako se plasirao u četvrtfinale koje je igrao takodjer protiv Slovenskog tenisača Blaža Kavčića (SLO), nakon sat i pol igre Marin je pobjedio 6:3, 7:6, i otišao u polufinale gdje ga je čekao prošlogodišnji pobjednik Zagreb Indoorsa, Mikhail Youzhny (RUS), susret za Marina nije počeo najbolje izgubio je prvi set 6:4, ali nakon izgubljenog seta skupio je glavu i preokrenuo cijeli meč u svoju korist i pobjedio 6:4, 4:6, 3:6, u finalu je ušao oprezno, pred prepunom dvoranom Doma Sportova čekao ga je Austrijanac Jurgen Melzer (AUT), opreznost Marina je trajala do osmog gema u prvom setu di je uspio uzeti servis Melzera i tako servirati za prvi set i lagani ulazak u drugi set, u drugom setu postojao je samo jedan igrač na terenu, Čilić je dopustio Melzeru da uzme samo jedan servis i sa lakočom zaključio drugi set i pobjedio u finalu na radost svih navijača koji su došli popratiti ovaj događaj. Marinu je ovo treči osvojeni ATP Zagreb Indoors i najavio je sljedeču godinu obranu naslova. Tjednik Požeška Kronika želi Marinu puno uspjeha u daljnjoj uspješnoj karijeri i još puno osvojenih finala.