Četvrtak, 14 Veljača 2013 12:12

Prvak države Danijel Parac

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PRVENSTVO HRVATSKE U POWERLIFTINGU - DIZANJU UTEGA  -

 

parac 1POŽEGA - Gotovo nepoznati osamnaestogodišnji Požežanin, Danijel Parac postao je državni prvak u powerliftingu u kategoriji do 67 kilograma. Na državnom natjecanju u dvije discipline osvojio je prvo mjesto, “pomevši“ konkurenciju i srušivši četiri hrvatska rekorda. Danijel je osvojio prvo mjesto u disciplini powerlifting, koja se sastoji od klasičnog benchpressa (dizanje utega sa šipkom na klupi) podigavši 95 kg, dizanje iz čučnja utega sa šipkom, podigavši 155 kg te mrtvog dizanja u kojem je podigao 180 kg. U drugom natjecanju u benchpressu podigao je 97,5 kg, osvojivši također prvo mjesto. Koliko je bio nadmoćan govori činjenica da je u powerliftingu podigao ukupnu kilažu od 430 kg dok je drugoplasirani podigao tek 285 kg. Trenira u Fitness centru BodyArt kod mentora Roberta Međurgorca.

- Grad Požega je već godinu dana uz Danijela Parca. Nastojimo mu pomoći, a u javnost nismo izlazili dok nisu došli stvarni rezultati i ono što on može postići. Kao što smo ga do sada pomagali nastavit ćemo i dalje, jer za treniranje i pripreme mora imati poseban režim prehrane i sve ostalo što uz to ide. Želimo mu još puno dobrih rezultata i očekujemo novog europskog i svjetskog prvaka – rekao je gradonačelnik Ronko.

Danijel je zahvalio gradonačelniku, naglasivši kako bez njegove pomoći ništa od toga ne bi bilo moguće, jer se samo za ovo natjecanje pripremao godinu dana. Sada počinje pripreme za europsko, a potom i svjetsko prvenstvo, a najveći mu je san otići na Olimpijske igre.