Srijeda, 13 Veljača 2013 16:34

Po treći puta prvak Stjepan Grgurić

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

3. VETERANSKO PRVENSTVO GRADA POŽEGE U ŠAHU  -

 

POŽEGA - U prostorijama Gradskog šahovskog kluba Požega 02. i 03. veljače 2013. održano je 3. Veteransko prvenstvo grada Požege, kojemu je nazočilo 17 sudionika.

Prvenstvo se igralo po Bergerovom sustavu tako da je nakon dvodnevnih nadmetanja odigrano ukupno 17 kola. Prvenstvo je sudio klupski šahovski sudac Tomislav Hajpek koji nije imao odveć težak posao s obzirom da su se veterani pridržavali propisanih pravila i ponašali se u skladu s normama sportskog ponašanja.

SAH GRGURICPobjednik prvenstva je Stjepan Grgurić sa osvojenih 14 ½ bodova koji je bio prvak i u prethodna dva prvenstva veterana. Drugo mjesto je osvojio Zvonko Popović sa osvojenih 12 bodova a treće mjesto je osvojio Božo Soldo koji je također osvojio 12 bodova ali je po dodatnom kriteriju ostvario ipak niži plasman.

Najzanimljivija borba se vodila za raspored od četvrtog do šestog mjesta. U zadnjem kolu se odvijao pravi triler, gdje su u konačnici tri sudionika imala isti broj bodova Damir Hajnelt, Blagoje Stojković, Tomislav Pavelić. O poretku ove trojke odlučivao je drugi dodatni kriterij. Četvrti je Damir Hajnelt (10 ½), peti Tomislav Pavelić(10 ½), šesti Blagoje Stojković (10 ½), sedmi Stjepan Katić (10), osmi Ivan Jukić (9 ½), deveti Mirko Velimirović (9), deseti Ante Pišković ( 9), jedanaesti Stjepan Svjetličić (8 ½), dvanaesti Nikola Brekalo (7½), trinaesti Rafael Stanković (5 ½), četirnaesti Đoko Vujović, petnaesti Ilija Kostić (2), šesnaesti Božo Kempf (1) i sedamnaesti Mile Miščević(0).

Dobre vještine umijeća igranja šaha pokazali su svi sudionici bez obzira na životnu dob i postignuti rezultat. Šah je igra koja podučava odlučnost, motivaciju i sportsko ponašanje, što su požeški veterani svojim igrama i pokazali.   (t.h.)