Srijeda, 17 Listopad 2018 11:06

3 zlata, 2 srebra i bronca za Požeške mažoretkinje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANO JE 22. NBTA EUROPSKO PRVENSTVO MAŽORETKINJA -

POREČ - Nakon Dubrovnika, Kaštela, Slavonskog Broda i u Poreču je, u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza, održano 22. NBTA Europsko mažoret prvenstvo.

Tijekom trodnevnog nastupa za titule najboljih mažoretkinja u Europi natjecalo se više od 1.000 mažoretkinja iz 16 europskih zemalja.

Na prigodnoj svečanosti otvaranja 22. Europskog prvenstva mažoretkinja održanoj u dvorani Intersport sudionike prvenstva u ime gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića pozdravio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik poželjevši natjecateljima dobre rezultate i ugodan boravak u Poreču.

Sudionike EP-a pozdravio je i Frano Herendija, predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja, pod čijom kapom se u Poreču održavalo 22. EP mažoretkinja, poželjevši natjecateljima dobre rezultate, a EP mažoretkinja otvorenim proglasio je predsjednik Europskog saveza mažoretkinja Maurizio Chizolli.

Nakon svečanosti otvaranja EP-a mažoretkinja uslijedio je kratki program u kojem su nastupili mažoreti Adrijana, Tihomir i Bernard te grupe mažoretkinja.

Kao dio hrvatske reprezentacije nastupile su i Požeške mažoretkinje. Najuspješnije osvojivši zlatnu medalju bile su Adrijana Jurić i Ivana Dupor u paru te Benjamin Iličić u solo nastupu. Treće mjesto osvojila je Adrijana Jurić, a peto mjesto Elena Kormanjec u solo i Benjamin Iličić i Glorija Soldo četvrto u paru.

U solističkim nastupima bilo je između 30 i 40 natjecatelja po kategoriji.

Grupno su Požeške mažoretkinje u kategoriji s rekvizitima osvojile jedno zlato i jedno srebro, te u kategoriji samo štapa jedno srebro.

- Preko 1000 natjecatelja u Poreču bili su jaka konkurencija Hrvatskoj. Usprkos tome osvojili smo 3 zlata, 2 srebra i jednu broncu, te pokazali još jednom visoku poziciju koju držimo već više godina. Voljeli bi to pokazati i našim Požežanima, jer smo oduševili svojim nastupom publiku u dvorani. Osim toga nam je bilo posebno drago što su visoko 6. mjesto osvojile Nia Barišić i Lora Ledić. Nia Barišić bila je najmlađi sudionik natjecanja u solističkom nastupu – istaknula je Marina Mihelčić, predsjednica i voditeljica Požeških mažoretkinja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska