Srijeda, 17 Listopad 2018 10:35

16. MTB utrka Požega, Matej Skuzin završio prvi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

10. GIANT SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA -

POŽEGA - U organizaciji BBK Požega proteklog vikenda se vozila MTB utrka u Požegi. Riječ je njenom 16. izdanju, čime je ona (uz MTB utrku Papuk u Velikoj, također u organizaciji BBK Požega)najdugovječniji brdsko biciklistički događaj u Slavoniji.

Utrka je ujedno i posljednje kolo ovogodišnje GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige. Start staze bio je na Trgu Sv. Trojstva ispred Gradske kuće, a cilj na brdu Sokolovac. Riječ je o point-to-point utrci (utrka od točke do točke) koja se najvećim dijelom vozi po Požeškoj gori. Natjecatelji su podijeljeni u 8 kategorija – 3 kategorije (kadeti, žene i rekreativna kategorija sport) vozile su kraću stazu u dužini od 18 km s 589 metara visinskog uspona, dok su ostale kategorije (elite, juniori, veterani A, B i C) vozili dužu stazu, dužine 31 km s 890 metara uspona. Duža staza, osim kroz Požegu, prolazi i kroz naselja Seoci, Laze Ćosine, Vasine i Prnjavor te Crkvene i Gradske Vrhovce, a sudjeluje 80-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

U kategoriji Elite Prvo mjesto osvojio je domaći vozač Skuzin Matej iz BBK Požega u vremenu od 1:21:57, drugi je bio Saša Jeftinić iz BGK Tuškanac, a treći Vladimir Tribić iz BK Summit.

Ostali rezultati su: Kategorija Junior: 1. Maličević David, BK Summit, 2. Budimlić Mirko, BK Maraton Beciklin, 3. Pavičić Nino, BBK Požega.

Kategorija Kadet: 1.Elijaš Patrik, BK Našice, 2.Peštaj Danijel, BK Lood, 3.Šafar Jurica, BK Lood.

Kategorija Žene: 1.Vukosavljević Jelena, BK Laktaši, 2.Vukasović Ivana, BK Osijek 2010.

Kategorija veteran A: 1.Vajda Janos Peter, Team Imperator, 2.Troska Csaba, Team Imperator, 3.Margaretić Nino, BK Slatina.

Kategorija veteran B: 1. Kovač Tihomir, BK Osijek2010, 2. BAJSER Igor, BK Bor, 3. Pavić Goran, BBK Požega.

Kategorija veteran C: 1.Udorović Ivan, BK Lood 2.Crnčan Siniša, BK Maraton Team, 3.Tessari Vladimir, BK Titan.

Kategorija sport: 1.Kokotec Matija, BK Đurđevac, 2.Nenzl Peter , Team Imperator, 3.Prpić Filip, BK Bor.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska