Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 14:36

Vršitelj dužnosti ravnatelja Javne ustanove Park prirode Papuk Alen Jurenac

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA – Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović imenovao je dugogodišnjeg djelatnika Parka prirode Papuk Alena Jurenca za novog vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove nakon što je od posljedica kratke i teške bolesti preminula Kristina Kožić koja je dužnost ravnateljice Javne ustanove Park prirode obnašala od veljače 2013. godine.

Alen Jurenac rođen je u Našicama 1983. godine, diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a zaposlenik je Ustanove od 2007.godine kada je započeo sa radom kao nadzornik. Od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost glavnog nadzornika Parka prirode Papuk nakon čega nastavlja raditi u službi čuvara prirode.

- Pred nama je itekako odgovoran posao jer nastavljamo raditi na ostvarenju cilja da Park postane pokretač razvoja lokalne zajednice. Osim obavljanja osnovnih funkcija Parka u planu su nam i značajna ulaganja u razvoj javne turističke infrastrukture što će između ostalog omogućiti povećanje broja posjetitelja te paralelno pokrenuti i razvoj prostora koji nas neposredno okružuje te potaknuti pokretanje obiteljskih gospodarstava, odnosno uslužnih sadržaja, rekao je Alen Jurenac, v.d.ravnatelja Parka.

Tekst/foto: D.K.