Subota, 14 Siječanj 2017 10:15

Uz energetsku obnovu obnavljaju se i opremaju ordinacije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠILA 1. FAZA OBNOVE DOMA ZDRAVLJA U VELIKOJ -

VELIKA – Završila je 1. faza obnove zgrade Doma zdravlja u Velikoj, vrijedna 181 tisuću kuna s kojim se podiže kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima s područja općine Velika. Obnovu provodi Dom zdravlja Požeško-slavonske županije koji je uložio vlastita sredstva, dok se za nastavak obnove kandidira s projektom na fondove i EU sredstva.

- Po programu rada Doma zdravlja Požeško-slavonske županije u općini Velika u zgradu Doma zdravlja Velika uložili smo 181 tisuću kuna vlastitih sredstava. Na ovoj zgradi na sjevernoj strani imali smo velikih problema na zgradi, veliku vlažnost i nikakvu toplinsku izolaciju. Zbog pojave vlage mi smo nekoliko puta godišnje morali krečiti i farbati ambulante. Zbog toga smo se odlučili na ovo ulaganja, kako bi građanima podigli kvalitetu zdravstvenih usluga. U 2. fazi uložit ćemo još preko 500 tisuća kuna kroz projekt Požeško-slavonske županije i Ministarstva zdravlja gdje ćemo obnoviti svu preostalu stolariju na zgradi i toplinsku izolaciju – istakao je ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić. radove na IMG 7022zamjeni postojeće stolarije PVC stolarijom, saniranje od vlage, postavljanje toplinske izolacije i uređenje sjeverne fasade odradila je požeška tvrtka Fenix PVC-ALU, u vlasništvu Igora Čorkovića.
U sklopu ove obnove u potpunosti je uređena i opremljena stomatološka ordinacija u kojoj radi dr. med. dent. Marijana Zenko Pirc. Nakon rada u čaglinskoj ordinaciji dvije godine, sada u veličkoj ordinaciji radi već tri godine i u ordinaciji ima preko 1.500 pacijenata. – Sada je ovdje prekrasno, ne samo nama nego i pacijentima. Posebno se ugodno osjećaju djeca, kojih uz mladež imamo najviše među pacijentima. Sada se upisuje i više pacijenata jer je ljepše i urednije, puno je toplije u ordinaciji, nema problema s vodom i strujom. Dobili smo novu stomatološku stolicu, nove instrumente i sve potrebne aparate, za vrhunsku tehnologiju. Pozivam pacijente da se slobodno još mogu upisati.

- Nastavljamo s obnovama i ulaganjima u ambulante i domove zdravlja na području Požeško-slavonske županije i dalje, ali i ambulante naših koncesionara. Na taj način bi svi pacijenti dobili kvalitetnije uvjete. U infrastrukturu u ovoj 2017. godini uložit ćemo dodatnih 2,6 milijuna kuna i 2,4 milijuna kuna u opremu. Zadovoljstvo je što iz tih projekata koje radimo s našom Razvojnom agencijom Panora iz sredstava Europske unije dolazi 85% bespovratnih sredstava. Ovo iznimno veliko ulaganje u Dom zdravlja osigurat će poboljšanje kvalitete iIMG 7038 pristupnost svih ambulanti na području županije – dodao je ravnatelj Puljašić, koji je pohvalio i dobru suradnju s načelnikom općine Velika Vladom Bobanom s kojim uspješno dogovara i uređenje i održavanje okoliša, bolju pristupnost zdravstvenim objektima, kako bi imali što manju potrebu odlaziti prema bolnicama. Surađujemo s općinom i na organizaciji kućne njege.
Svoju zahvalu na ulaganju i uređenju zdravstvenog objekta izrazio je i načelnik Vlado Boban. – Uspjeli smo ovdje zadržati veliki broj pacijenata, a naravno da je to potaknuto i ovim uređenjem. Interes nam je da u našoj sredini imamo mogućnost pružanja svih zdravstvenih usluga, podići viši standard, jer i to će možda nekoga zadržati da ne ode. Ne smijemo od toga odustati i moramo voditi brigu o mjestu gdje živimo.