Srijeda, 14 Prosinac 2016 12:18

Energetska obnova ovojnice zgrade škole

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI PODRUČNE ŠKOLE VIDOVCI PRIVEDENI KRAJU -

VIDOVCI - Ovih dana privedeni su kraju radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Antuna Kanižlića, Područna škola Vidovci. 

Ukupna vrijednost ovog projekta je 1.078.700,00 kuna, od čega su 751.572,50kn bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj ( 322.102,50kn) i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (429.470,00kn), dok 327.127,50kn iznosi sufinanciranje Grada Požege. 

Radovi su podrazumijevali energetsku obnovu ovojnice zgrade što uključuje izolaciju vanjskog zida, izolaciju poda prema tlu, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu i zamjenu vanjske stolarija. 

Upravni odjel za europske integracije Grada Požege je pripremio dokumentaciju i u prosincu 2015.godine uspješno prijavio projekt na natječaj „ Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Grad Požega je u srpnju ove godine potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, a nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača radova, u kolovozu je započeto s radovima na predmetnoj građevini koji su završeni tijekom ovog mjeseca.

- Još jedan školski objekt je uređen u Požegi, nakon prošle godine OŠ Cesarić, ove godine je to Područna škola u Vidovcima. Moje zadovoljstvo je što sva djeca u školama, bilo matičnim, bilo područnim imaju kvalitetne objekte. Ovdje je već prije uređena unutrašnjost škola. Izvođač radova Projekt-inženjering iz Požege kvali-tetno je i na vrijeme odradio sve radove, što je potvrdio i nadzor, inženjerka Ivana Ferenc – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je obišao završetak radova i najavio da ovakvu energetsku učinkovitost uskoro podižu i na društvenim domovina u Dervišagi i Mihaljevcima koji će također u financiranje ići uz Fond za energetsku učinkovitost.

- Kako smo izolacijsku omotnicu napravili prije tri mjeseca, već u ovoj sezoni grijanja dobili smo povratnu informaciju da se na plinskom grijanju štedi 50% sredstava za energent - istakao je Igor Starčević, voditelj poslovanja Projekt-inženjeringa.

Tekst/foto: Vladimir Protić